El Yazısı Notları Dijital Metne Dönüştürün: Akıllı Kalemler
23
Aralık 2017
Nur Kayalı

Bugünün akıllı kalemleri, el yazısı notlarınızı otomatik olarak dijital ortama veya bir mobil cihaza aktaran akıllı teknolojiyi kullanmaktadır.

 

Akıllı Kalem Nedir?

 

Elle yazılmış notları, metinleri veya çizimleri elektronik olarak aktarabilen ve saklayan, yazma veya tarama aleti. Genellikle etkileşimli kağıtla birlikte kullanılır.

 

Neden Akıllı Kalem Kullanmalıyım?

 

Akıllı kalemlerin, geleneksel kalemlere kıyasla birçok avantajı vardır. Kullanıcılar; metin girişlerini, çizimleri, şemaları, notları kolayca kaydedebilir ve bunları bir bilgisayara aktarabilir veya iş akışını geliştirmede birçok farklı şekilde kullanabilir. Dolayısıyla birçok çalışma ve iş düzenini planmaya ve işlere konsantre olmaya yardımcı olur.

 

Çoğumuz, alelacele şekilde notlar alıyoruz; bunları daha sonra incelediğimizde ise ya anlamıyor ya da içerikte eksiklikler olduğunu fark ediyoruz. Yazdıklarımızın nizami şekilde bulunmasını ve yedeklenmesini istiyoruz. İşte bu kalemler, yazdığımız herhangi bir bilginin elektronik olarak oluşmasını ve saklanmasını sağlayacak bir yol sunuyor. Senkronizasyon, kablosuz olarak mobilden veya USB kablo bağlantısı ile PC veya Mac üzerinden sağlanabiliyor.

 

Akıllı kalemlerin ortak bileşenleri arasında genellikle kalemin tabanında olan kızılötesi LED'ler ve ışık dedektörleri bulunuyor. Bunlar; kelimelerin görüntülerini saklamak için mikroçip ile de donatılıyor. Üstün kalite dijital kalemler, verilerinizi kablosuz olarak bilgisayarınıza ileten Bluetooth özelliğine de sahip olabiliyor.

 

IRISNotes 2 Executive, bu başlıktaki ürünler arasında en popüler olanlardan biri. USB şarj edilebilir pil dahil olduğu için ayrıca pile gerek olmuyor. PC ve Mac yazılımı sayesinde el yazısı notları düzenleyebiliyor, metne dönüştürebiliyor ve Outlook, Word veya Not Defteri'ne aktarabiliyorsunuz. Birleştirilmiş metinler ve grafikler için benzersiz tanıma özelliğine sahip. iPhone, iPad ve iPod Touch ile de uyumlu. Herhangi bir metin düzenleyicisi ile sorunsuz çalışıyor. Gelişmiş özellikleriyle IRISNotes 3, bu anlamda yepyeni bir ürün. OCR özelliği, 30 dil çevirisine olanak tanırken kombine metinler ve grafikler üzerinde okuma sağlıyor. USB şarj edilebilir yapısı sayesinde pil gerektirmiyor. Herhangi bir kağıtla uyumlu olması, kullanım açısından gerçekten büyük bir kolaylık.

 

Hem Android hem de iOS ile kullanım özelliğine sahip bir cihaz bakıyorsanız sayısallaştırılmış notları kaydetmek, paylaşmak, düzenlemek, dijital metne dönüştürmek adına Neo Smartpen N2, sanırız ideal olanlardan. Öyle ki akıllı bir cihazla eşleştirilmemiş olsa bile 1000 sayfaya kadar sayfa saklayabiliyor. 15 dilde desteklenen transkripsiyon ile mükemmel. İçeriği otomatik olarak Evernote ile senkronize edebiliyor veya (JPEG, PDF, PNG, SVG vb.) Adobe Creative Suite ve Dropbox gibi üçüncü parti uygulamalara çeşitli dosya biçimlerinde yükleyebiliyorsunuz. 2015 IF Tasarım Ödülü’nü aldığını notlarımıza eklemeden olmaz.

 

Son olarak; kapsamlı ve çokça incelenen akıllı kalem markası Livescribe’e bakalım. Bu marka ürünler; senkronizasyon sağlamak için Bluetooth Smart teknolojisi ile iOS ve Android cihazlara bağlanabiliyor. 14 saate kadar çalışabiliyor. Buraya dikkat: ses kaydetmek için akıllı telefonunuzu veya tabletinizin mikrofonunu kullanıyor. Artık notlarınız, Livescribe mobil uygulamaya aktarıldıktan sonra bunları düzenleyebilir, etiketleyebilir, ses oynatabilir, kullandığınız cihazların herhangi birine gönderebilirsiniz. Kullanıma yardımcı olacak defter, şarj kablosu, kartuşun ürünlere dahil olması elbette ekstra bir avantaj. Sözün kısası, kağıttan tabletinize ve akıllı telefonunuza bilgi iletmenin, en kolay yolunu sunuyor


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo