monoFe Kahramanlarını Tanıyalım: Apple!
12
Temmuz 2023
monoFe

26.01.2012 tarihinde kuruluşumuz ile birlikte devam eden çalışmamızda, ticari ünvanımıza ve amacımıza uygun bir marka logosu arayışına girildi, bir kaç görsel denemesinden sonra bizi en güzel ifade edecek logonun bir elma olduğu kararı alındı . Bu sebeple de, monoFe için Apple logosundan esinlenerek aşağıdaki logo hazırlandı.
 
İlk logomuz profesyonel, ödüllü tasarım uzmanı Banu Moğulkoç tarafından tasarlandı. 

Bugün kullanmakta olduğumuz logomuz ise yine Apple'dan esinlenilerek ve "é" harfindeki elma sapı düşünülerek yenilenmiştir.
 
Bildiğiniz üzere Apple, 21. yüzyıla damgasına vuran şirketlerden birisi, kendine özgü farklı bir vizyona sahip ve çok az farkla Microsoft’un ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi. Apple ürünlerinde tasarımın ve kullanım kolaylığının ön plana alındığını hep beraber görüyoruz. Temel felsefesi ve başarısının formülü teknolojiyi basitlik, sadelik ( simplicity ), yaratıcılık ( creativity ) ve tasarım (design) birleştirmiş ve başarılı bir formül bulmuştur.
 
Özellikle bir konuya dikkat çekmek istiyoruz. Apple‘ın en üst düzey yöneticileri değişse bile değişmeyen ve uzun zamandır sürdürdüğü bir alışkanlık var; CEO her pazartesi sabahı saat 9:00’da Apple’ın üst düzey yöneticileri ile toplantı yapıyor. Steve Jobs 2008’de Fortune dergisine şu cümleler ile röportaj vermişti.
 
“Benim verebileceğimden daha iyi kararlar vermelerini istiyorum. Dolayısıyla bunu yapmanın yolu, onların her şeyi bilmelerini sağlamak, sadece işin kendi bölümlerinde değil, işin her bölümünde. Yani her Pazartesi yaptığımız şey, tüm işi gözden geçirmek. Bir hafta önce ne sattığımıza bakıyoruz. Geliştirme aşamasındaki, sorun yaşadığımız, talebin yapabileceğimizden daha fazla olduğu ürünlere bakıyoruz. Geliştirme aşamasında olan her şeyi gözden geçiriyoruz. Ve bunu her hafta yapıyoruz. Apple’da çok fazla sürecimiz yok, ancak aynı sayfada kalmak için yaptığımız birkaç şeyden biri bu.”
     
Bize göre de bir şirketin departmanlarında bulunan, kendi iç dinamiklerinde farklı çalışma alanlarında olsa dahi, birbirini tetikleyen / destekleyen / etkileyen bilgilerin iç içe aktarımının çok kıymetlidir. Bu yüzden monoFe olarak bu fikre tamamen katıldığımızı ve benzer şekilde uygulamaya çalıştığımızı da belirtmek isteriz.
   
Apple, ürettiği tüm ürünlerin yüksek seviyede kaliteli olmasını istemektedir ve bu hedeften dolayı ürünlerini en yüksek kalite seviyesinde üretmektedir. Apple’ın bir diğer önemli özelliği ise sürekli bir yenilik yani inovasyon yapmasıdır. Apple her sene ürünlerini yenilemekte ve ürettiği tüm ürünleri çağının ötesinde bir anlayışla geliştirmektedir. Bundan dolayıdır ki, tüm Apple ürünlerinde en üst seviye işlemci ve bu donanıma uygun en ileri seviyede yazılım kullanılmaktadır. Apple’ın iOS işletim sistemi; şirketin ürettiği donanım ürünleriyle neredeyse birbirini tamamlar şekilde çalışmaktadır. Şirketin inovasyon kültürü sürekli devam etmekte ve şirket bu özelliğiyle rakiplerinin 3–5 yıl çok daha ilerisindedir.
 
İnovasyon, kelime anlamı olarak teknolojik alanlarda yapılan yeniliklerin tümüdür. İnovasyon icat değildir. Bilim ve teknoloji ile topluma ve toplumun ekonomisine katkı sağlayacak şekilde yenilenmesi ve güçlenmesidir.
     
İnovasyon, yaratıcı fikirlerinin ticari zekâ ile buluşmasıdır.
   
İnovasyon, yeni fikirleri (ürün, metot veya hizmet gibi) değer yaratan çıktılara dönüştürme sürecidir. Bu süreç iki temel basamaktan oluşur. İnovasyon sürecini başlatması bakımından önem arz eden ilk basamak, yeni ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasıdır. Emek ve yatırım gerektiren ikinci basamak ise ortaya çıkartılan yeni ve yaratıcı fikirlerin ticarileştirilmesi, başka bir deyişle katma değer yaratan ürün, metot veya hizmetlere dönüştürülmesidir. Firmaların inovasyon yeteneklerini ve başarımlarını belirleyen politikaların etkinliği, bu politikaların yönetişimiyle doğrudan ilişkilidir. Yönetişim, diğer tüm politika alanlarında olduğu gibi, inovasyon politikasında da tasarlama ve uygulamada şeffaflık ve açıklığı, ilgili tüm aktörlerin katılımlarını ve sorumluluk üstlenmelerini ifade eder.
 
Bir kuruluş için kendi yetkinliklerinin önemi kadar, iş ortaklarının da yetkinlikleri önemlidir. İlk günden bugüne kadar tüm çalışanlarımız Apple ürünleri kullanmakta olup, bilgisayarlarında da Adobe ürünlerinin tamamını kullanılmaktadır.   

Ürünleri ve yönetim politikasıyla Apple ürünlerine yakışır ürünlerin satışını yapmaktan, Apple ürünlerini giydirmekten (korumak) ve Apple ile vizyonu ile harmanlamış bir kurum kültürü oluşturma çalışmalarımızı sürdürmekten mutlu ve gururluyuz.
 
Lider kahramanlarımızdan olan Apple ile ilgili son olarak, size bugüne kadar monoFe’ de satılan Apple aksesuar adetlerimiz ile Apple aksesuarı satın alan müşteri sayımızı da belirtmek isteriz.
   
Bugüne kadar ki Bireysel Müşterilerimiz: 124.362
   
Bugüne kadar ki Kurumsal Müşterilerimiz: 134
   
Bugüne kadar satışa sunduğumuz toplam ürün sayısı: 86.250
   
Şu an satışa açık olan ürün sayısı: 42.381
   
Bugüne kadar koruduğumuz Apple cihaz sayısı: 18.074 (kılıf, çanta, ekran koruyucu)
   
monoFe olarak eski ve yeni tüm müşterilerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve gizli kahramanlarımız ile yolumuza devam etmekteyiz.  Müşterilerimiz, çalışanlarımız, ürünlerimiz hepsi bizim için birer kahraman, çünkü hepsi bir bütünün, puzzle'ın eksilmez bir parçası.

Bizi tercih eden müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve bugüne kadar bize katkı sağlayan eski ve yeni tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
   
S O N
   
Linkedin ve kariyer yolculuğuna yeni başlayan arkadaşlarımıza özel hazırlanan bu yazı dizimizden umarım zevk almışsınızdır.
     
Unutulmamalı ki; “Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak gerekir.” Balzac

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo