Akıllı Telefon Fotoğrafçılığınızı Geliştirmek İçin Öneriler
26
Haziran 2018
Nur Kayalı

Hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelen akıllı telefonlar ile beraber mobil fotoğrafçılık da değişime uğradı diyebiliriz. Çünkü telefonumuz her an ulaşılabilir. Acemilikten daha öteye giderek fotoğrafçılık hobisiyle kendinizi ifade edebiliyor, özgünlük kazanabiliyor, hayata bakış açınızı derinleştirebiliyor ve farklı açılardan düşünmeyi öğrenebiliyorsunuz. Öyle ki özgün fotoğraflar çekmek için farklı yerlere seyahatler yapıyor, günlük hayatın stresinden ve yorgunluğundan uzaklaşabiliyorsunuz. Kendinizi ve çevrenizi keşfediyorsunuz.

 

Mobil fotoğrafçılıkta ilk akla gelen yardımcı aksesuarlar kuşkusuz selfie çubukları ve tripodlar. Gimbal tutucuları ve stabilizörleri de buna ekleyelim. Bu cihazlarda ilk aranılan elbette portatif ve ayarlanabilir yapıda olması. iPhone veya Android akıllı telefonunuzu bir kameraya dönüştürüyorlar ve çektiğiniz her anı sorunsuz ve profesyonel hale getirebiliyorlar.

 

Gölgelendirme, yansıma, lens parlaması ve diğer sorunları en aza indirgemek için alüminyum alaşım ve çok elementli kaplamalı camdan hazırlanan lensler, fotoğrafçılığınızda size farklı açılar kazandıracak. Seyahat görüntülerini, geniş manzaraları, ayrıntılı yakın çekimleri ve eşsiz selfieleri yakalamak için harika bir seçenek olabilir. Örneğin; makro lens, küçük sahnelerin ve nesnelerin ultra keskin yakın çekim fotoğraflarını çekmenize olanak tanır. Balık gözü lens, kare şeklinde değil, yuvarlak görüntüler çekecektir. Geniş açılı lens, nefes kesici manzara fotoğraflar veya selfieler için görüş alanınızı genişlecektir, geniş alanlarda ve kalabalıklarda çekimler için idealdir. Dereceli renk filtrelerini de unutmayalım. Bunlar, resmin modunu değiştirmek için tasarlanmıştır. Mesela ND objektif filtresi, parlaklık için ayarlanabilir.

 

Akıllı telefonların kendi kameralarından yararlanabileceğiniz gibi telefonunuza takılabilir portatif kameralar sayesinde hem fotoğraf hem de video için tek bir kamera ve ücretsiz uygulaması ile yakınlaştırma ve kolayca düzenleme imkanı sağlanabilir. Öyle ki 1080p Full HD'ye kadar canlı yayın yapabilir ve 4K'ya kadar kayıt yapabilir; çekimlerinizi Livestream, Facebook Live, YouTube, Periscope ve Twitter'a aktarabilirsiniz. Otomatik kalibrasyon için dahili 6 eksenli jiroskopik sensörleri kullanabilirsiniz. Gelişmiş kontrollerle canlı önizleme imkanı tanıyan kameralar da var.

 

Birkaç örnek sıralamak gerekirse;

Mevo iOS ve Android İçin Portatif Kamera

Pi Solo 360 4K Portatif Kamera

Giroptic iPhone İçin Harici Kamera

Giroptic Android Type C İçin Harici Kamera

Giroptic Android Telefonlar İçin Harici Kamera

Giroptic Android Micro USB İçin Harici Kamera

 

Son olarak; muhteşem çekimlerinizi sevdiklerinize kart olarak göndermek veya hediyeleriniz için yapıştırma olarak kullanmak için taşınabilir yazıcıları ekleyelim. Kaydedilen Snaps, Facebook, Instagram, Apple Live Photos, hareketli GIF'leri ve daha fazlasını yazdırabilirsiniz. Lifeprint ile 15'den fazla farklı fotoğraf düzenleme aracı ile özelleştirme yapabilirsiniz. Filtre, metin, sticker ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Kartuş gerektirmez. Fotoğrafları doğrudan ağ üzerinden dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarınızın ve ailenizin Lifeprint yazıcılarına gönderebilirsiniz. Pickit ile kredi kartı boyutunda resimler mümkün. NFC ve Wi-Fi doğrudan eşleştirmeyle doğrudan resim basabiliyor. Hepsi bir arada kartuş, ek mürekkep gerektirmiyor. Ve Paint Sublime teknolojisi ile en iyi fotoğraf baskısı kalitesini sunuyor. 

 

Akıllı telefon fotoğrafçılığında teknolojik aksesuarlar, farklılık ve farkındalık sağlayabilecek. 

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo