Apple Watch Seri 3 Hakkında Kısa Notlar
19
Aralık 2017
Nur Kayalı

Apple Watch Seri 3, sadece Watch 2'nin güncellenmiş versiyonu değil; Apple'ın giyilebilir modelleri için ivme kazanma adına oluşturduğu yeni bir model. Koşu ve bisiklet takibi, barometrik altimetre, yüzme için su geçirmez muhafaza ve kalp hızı monitörü ile fitness için bayrak taşıyıcısı olmuş durumda.

 

Watch 3, iki şekilde karşımıza çıkıyor: biri hücresel bağlantılı, diğeri sadece GPS özellikli. Her ikisi de yeni özellikler sunuyor.

 

Hücresel bağlantısının içinde olması, yeni Apple Watch ile ilgili en ilgi çeken noktalardan biri. Yine de LTE'ye ihtiyaç var mı? Telefonunuzdan uzakta kullanım istiyorsanız LTE modelini düşünmelisiniz. Bağlantı oldukça stabil gerçekleşiyor, tabii Watch'tan veri akışınız için ekstra maliyet de demek. Fakat hücresel bağlantı demek, iPhone olmaksızın ürünü tam anlamıyla kullanabileceğiniz anlamına mı geliyor? Ne yazık ki. Telefonunuz yokken telefon görüşmeleri ve bazı uygulama bildirimleri alabilirsiniz. Bunun dışında telefonunuza ihtiyacınız olabilecek. Bir not daha. Kullanmak istediğiniz uygulama 'bağımsız çalışma modunda' çalışmak üzere güncellenmediyse (işlev görecek bir telefon bağlantısı gerekmez), LTE bağlantısı etkin olsa dahi güncelleme ve bildirim alamazsınız.

 

Tamam hücresel bir ağa bağlanma özelliği, hayat kurtarıcı bir özellik. Fakat daha da iyisi böyle küçük bir cihazdan gelen çağrı kalitesi. Konu müzik olduğunda Apple Music sistemini kesinlikle oluşturmalısınız. Çünkü bileğinizde müzik listeleri aramaları yapamazsınız, fakat daha önceden oluşturduğunuz müzik listesiyle saniyeler içinde erişim sağlayabilirsiniz.

 

Tasarım ve ekran; önceki modellerle hemen hemen aynı. Ekran, hala canlı ve parlak. Fakat, bu sefer yeni modeli simgelemek üzere kırmızı noktalı Digital Crown görüyoruz. Bu kırmızı nokta, LTE özellikli sürümünüz olduğunu göstermekte. 1.65 inç ekran (42mm versiyonunda), kesinlikle daha fazla veri görüntülemek için en uygun boyut ve şekle sahip diyebiliriz. Buna bir de muhteşem OLED teknolojisini ekleyelim. Gerektiğinde pili korumak için kendisini kapattığını da. Apple, pil ömrünün 18 saat olduğunu iddia ediyor. Apple Watch’un neden bu kadar tercih edildiğini anlamak zor değil.

 

Ufak tefek eleştiriler de olmuyor değil:  Bilekten arama yapmak güzel olmakla birlikte, pek de gerekli değil. LTE özellikli saat modelinin yapabileceği her şeyi yapan bir telefonum zaten var.

 

Apple Watch 3 ile ilgili teknoloji severlerin yorumları var elbette. Fitness izleme özelliği ilk göze çarpanı. Saatte metinleri görebilmek de. Maps uygulamasını kullanmaya diyecek söz yok.

 

Seri 3 Apple Watch, yeni çift çekirdekli işlemci S3'e sahip. Apple, geçen yılın işlemcisine oranla yüzde 70'lik bir hızlanma iddia ediyor.

 

Bu arada, Siri bu modelde konuşabiliyor. Kişisel bilgilerinizi ihtiyaç duyduğunuzda toplayan, bir sonraki randevunuzu, tahmini gidip gelme saatinizi ve benzeri hususları anlatan yeni bir Siri yüzüne sahip olacaksınız.

 

Son olarak; Apple Watch çok daha ayrıntılı kalp atış hızı ölçümüne sahip: yeni ölçütleri hesaplıyor ve onları daha görünür biçimde gösteriyor. Artık kullanıcılar dakika başına 100 ila 150 atım arasında bir eşik belirleyebilecek (varsayılan 120bpm'dir). 10 dakika boyunca etkin olmadığınızda saat sizi uyaracak.

 

Apple Watch, zarif ve hafif yapısıyla kuşkusuz en kullanışlı ve popüler akıllı saatlerden biri. En önemlisi de LTE bağlantısı özelliği. Diğer bir deyişle, Apple Watch artık yakınlardaki bir iPhone'un kölesi olmaktan çıktı. Bu sürüm, beklediğiniz sürüm olabilir mi? Önceki Apple Watch cihazların görünümünü beğendiyseniz bunu da beğeneceksiniz. Cihazınıza uygun kılıf ve ekran koruyucuları da sitemizde bulabileceksiniz. 

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo