Microsoft Surface Pro 4 ve Apple iPad Pro Karşılaştırması
08
Aralık 2017
Nur Kayalı

Apple iPad Pro ve Microsoft Surface Pro 4’ün en gözde tabletler arasında olduğu yadsınamaz. Bu yüzden bu 2 cihazı sizler için karşılaştırmak istedik.

 

Alüminyum 12.9 inç iPad Pro; oldukça büyük. Sağlam magnezyumdan üretilen 12.3 inçlik Surface Pro 4 de büyük; ancak iPad, kompakt yapısıyla daha kolay yönetilebilir. 9.7 inç iPad Pro; serinin en hafif olanı, toplantılara ya da sınıflara götürmeyi kolaylaştırıyor. Apple'in 2 versiyonu da Surface Pro 4'ten daha ince ve daha hafif.

 

Surface, dahili bir kickstanddan faydalanıyor. iPad ile bunu desteklemek için bir kapak takmanız gerekiyor.

 

Orijinal iPad Pro, Surface'in 12.3 inçlik paneliyle karşılaştırıldığında daha büyük 12.9 inçlik bir tuvale sahip. Bununla birlikte Surface'in ekranı, iPad'lerden piksel (264 DPI'ya karşı 267 DPI) anlamında yüksek. 9.7 inç iPad Pro'nun ekranı 2048 x 1536 piksel çözünürlükte ve büyük iPad Pro ile aynı DPI seviyesinde. 9.7 inç iPad Pro, 12.9 inç iPad Pro ve Surface Pro 4'e kıyasla belirgin bir avantaja sahip: True Tone ekranı, renkleri ayarlamak için odanın parlaklığını ve ışık sıcaklığını aktif olarak ölçüyor. iPad Pro 9.7 inç, bu 3 tabletten en parlak yapıda ve en renkli ekrana sahip olanı. Bu açıdan kazanan oldu bizce.

 

Hoparlör anlamında da iPad Pro 9.7 inç, 4 hoparlörle Surface’den daha iyi. Surface’de ses anlamında bozulma olmuyor, fakat bas iPad Pro’ya göre düşük. Ve ses, rakibindeki kadar yüksek değil.

 

Microsoft tabletinizi laptopla değiştirmek istiyorsanız klavye gerekli. Geliştirilmiş tasarım, daha geniş bir alan sunuyor ve tuşların 1.4 milimetrelik etkileyici bir hareketliliği var; bu da en iyi yazı yazma deneyimini ortaya çıkarıyor. Ayrıca klavye, aydınlatmalı ve dokunmatik yüzeyi de barındırıyor. iPad Pro'larda Apple akıllı klavye, dokunmatik yüzeye sahip değil ve aydınlatması yok. Ama suya dayanıklı.

 

Microsoft, Surface Pen'i ürünüyle birlikte sunuyor. Apple ise kalemi için ücret talep ediyor. Ayrıca Surface Pen, silgisi olan nadir stylus kalemlerden. Artı olarak OneNote uygulamasını hızlı bir şekilde başlatmak için silgi butonuna basabiliyorsunuz. Yazmayı veya çizimi bitirdiğinizde Pen'i kolayca ekranın yanına takabiliyorsunuz. Buna karşılık, Apple kalemi koymak için yer bulunmuyor. Ama Apple kalemin burdaki en büyük avantajı, gecikme oluşturmaması ve çok daha geniş uygulama seçenekleri sunması. Surface Pro 4, 1.024 basınç hassasiyeti seviyesi sayesinde oldukça iyi bir yazım çıkarsa da Apple kalemin sadece basıncı değil aynı zamanda elinizin açısını da algılayan özel sensörler içermesi göz dolduruyor. Ve App Store'da 300'den fazla Apple kalem uygulaması bulunuyor. Sonuç, sanırız berabere.

 

iPad Pro'nun A9X işlemcisi,  Apple tabletinde şimdiye kadarki en hızlı olanı; incelemelere göre 4K video akışını düzenleme konusunda sorun yaşamıyor.  Surface Pro 4, 6.Nesil Intel Core m3, Core i5 ve Core i7 dahil geniş CPU seçenekleri sunuyor. Testlere dayanarak Surface Pro 4 hızlı performans sunuyor. Microsoft Surface Pro’ya bir puan daha gidiyor.

 

Gelelim batarya kullanımına: aynı parlaklıktaki kullanım testlerinde iPad Pro 9.7 inçin batarya kullanımında önde olduğunu görüyoruz.

 

Kamera anlamında ise 9.7 inç iPad Pro'nun arka 12 megapiksel kamerasının daha keskin ve daha parlak fotoğraflar çektiğini göreceksiniz. Aynı şey, 12.9 inçlik iPad Pro'nun 8 MP'lik kamerası için de geçerli. Surface Pro 4'ün 5 MP ön kamerası oldukça keskin selfieler çekmenize yarıyor; ancak arka kamera için iPad Pro'nun üstünlüğünden bahsedebiliriz. Kaldı ki 9.7 inç iPad Pro, 4K video çekebilme ve "Canlı Fotoğraf" özelliği de dahil olmak üzere diğer kamera avantajlarına sahip. Kameranın kazananı iPad Pro.

 

Her 2 cihazı, yeni güncellemeler ve modellerle teknolojik anlamda daha çok göreceğiz.

 

Son olarak; hem fiyat hem de kullanım açısından bu değerli cihazları korumak için tablet kılıfı ve ekran koruyucu kullanmanızı da önerip yazımızı bitirelim.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo