Yeni iPhone Serisine Kısa Bir Bakış
21
Kasım 2017
Nur Kayalı

Birçoğumuz Apple'in 3 yeni telefonunu gerek teknoloji sitelerinden gerek ürün satışının olduğu alanlarda inceledik. Yeni bir telefon satın almak istiyoruz. Peki, bunlardan hangisi bize hitap ediyor?

 

Kuşkusuz iPhone X yılın sürprizi. Kendisi de esasen adı gibi bir yıldönümü ürünü. Radikal bir seçim ve seçeneklerle kullanımda.

 

Farklar ve Benzer Özellikler Nelerdir?

 

Aslında en büyük fark, endüstriyel tasarımları. Apple'in tasarım boyutunda gerçek anlamda değişimine tanık olduk. Çünkü eski modellerde, örneğin iPhone 7'nin popülaritesini düşündüğümüzde iPhone 6 ile aynı hissi sunmuştu. Tabi bu değişimi iPhone X için konuşuyoruz. Nihayetinde tipik iPhone’dan çok daha göz alıcı ve fütüristik bir tasarımı var. Bu, en çok da telefonun üst kesiminde kendisini gösteriyor. Sayısız sensörü ve ön kamerayı barındırıyor. Alışması kolay veya değil. Takdir sizin. 

 

Son çıkan 3 telefonun da cam yüzeyleri çok şık. Ancak dayanıklılığı konusunda ikna edici değil. Neyse ki bu son model akıllı telefonlara dair onlarca kılıf mevcut. Cam yüzey olması, elbette sadece görünümde farklılık arz etmiyor. Bu, ilk kez iPhone’da görebileceğimiz kablosuz şarj özelliğini sunuyor. Kablosuz şarj için piyasadaki kaliteli kablosuz şarj cihazlarıyla bu özellik rahatça kullanılabilir.

 

Yine 3 telefonda da IP67 dereceli suya dayanıklılık özelliğini görüyoruz. Ama siz de ekstra koruma anlamında bir destek arıyorsanız su geçirmez kılıflar imdadınıza yetişecek.

 

ID kullanımında iPhone X’in iPhone 8’deki gibi Touch ID özelliğini barındırmadığını görüyoruz. Onun yerine Face ID özelliği var ve öyle ki bu yüz tanıma özelliğini iTunes satın alımlarında telefonların kilidini açmadan yetkilendirmek için kullanabileceksiniz.

 

2017’nin bu 3 telefonu, A11 Bionic yonga ile güçlendirilmiş. Bu, performans ve daha iyi pil ömrü ile daha verimli bir cihaz anlamına gelir. Çünkü her biri iPhone 7'den % 25 daha hızlı, 2 performans çekirdeği ve 4 yüksek verimli çekirdek barındırıyor.

 

OLED, canlı renkler sağlar. iPhone 8 veya 8 Plus almayı düşünüyorsanız IPS LCD panellerle sıkışmış olursunuz. iPhone X'deki OLED ayrıca Dolby Vision ve HDR 10 özellikli. 720p veya 1080p yerine 2436 x 1125 daha yüksek bir çözünürlük sunuyor.

 

iOS 11, bu telefonlardan birini almanız durumunda önceden kurulmuş olarak gelecek ve gelişmiş bir Siri, yepyeni "Kontrol Merkezi" ve yeniden tasarlanmış App Store gibi yeni özelliklerle donatılmış olacak. Tabii iPhone X’deki sanal home butonu diğerlerinde olmayacak.

 

Nihayetinde iPhone X; 8 ve 8 Plus'a göre sıyrılsa da bu telefonlardan hangisini satın alırsanız alın, yepyeni bir teknolojinin sizi karşılayacağından emin olabilirsiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo