Girişimcilik, İnovasyon ve Biyoteknoloji Sempozyumu
28
Nisan 2019
monoFe Teknoloji A.Ş.

Dünyadaki artan işsizlik rakamları iş talebinden daha fazla istidam arzına ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Genç işsizlik alanında istihdam oluşturacak mesleklerin başında da biyoteknoloji gelmektedir. 2016 yılı Dünya Ekonomik Forumu sonuç bildirisinde biyoteknoloji alanındaki gelişmelerin yeni tüketim, üretim ve istihdam eğilimlerini ortaya çıkardığı rapor edilmiştir. Avrupa Birliği destek programının 2020 yılına kadar toplam destek miktarı 77 milyar Euro olup 17 milyar Euro KOBİ desteğini oluşturan 6 başlıktan birisi biyoteknolojidir. Çağrıyla açılan 24.4 Milyar Euroluk Horizon 2020 bilimsel destek programlarında biyoteknoloji alanında önemli destekler sağlanmaktadır. Ülkemizde de girişimcilere çok önemli destekler sunulmaktadır.

 

TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları, KOSGEB ve melek yatırımcıların sağladığı çeşitli desteklerle kurulan Start-up isimli girişimci şirketleri önemli istihdam arzı oluşturmaya başlamıştır. Ancak biyoteknoloji girişimlerinin sayısı yine de oldukça azdır. Nitekim Türkiye'nin dünya biyoteknoloji pazarına mal ve hizmet arzı %1in altındadır. Girişimcilik İnovasyon ve Biyoteknoloji Sempozyumu'nun amacı biyogirişim olarak da isimlendirilen biyoteknoloji start-up sayısının arttırılmasına yönelik konusunda başarılı girişimcileri ve biyogirişim hikayelerini girişimci potansiyeli yüksek kitleyle bir araya getirmektir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyogen Öğrenci Topluluğu, Çanakkale Teknopark ve monoFe tüm eforunu bu amaçla ortaya koymuştur.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Amfisinde 10-11 Mayıs 2019 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyoteknoloji ve Gen Bilimleri Topluluğu (BiyoGen), Çanakkale Teknopark İşbirliği ile düzenlenecek, monoFe'nin de desteklediği Girişimcilik, İnovasyon ve Biyoteknoloji Sempozyumu'nda biyoteknoloji bilim ve iş dünyasından seçkin 9 davetli konuşmacı biyoteknolojiyi ve başarı hikayelerini paylaşacaktır. Sempozyum ilk günü iki oturumdan oluşacak olup geleceğin biyoteknoloji bilimi ile girişim ve istihdam fırsatlarını nasıl değerlendirilebileceği aktarılacaktır. İkinci gününde ise Şehitlik Gezisi düzenlenmesi planlanmaktadır.

 

Sempozyumun yapılacağı amfi 330 kişi kapasiteli olup dinleyicilerden kayıt ve sempozyum hediyeleri için herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup sempozyuma katılım için kayıt zorunludur.

 

Başarılı ve yararlı bir sempozyum gerçekleşmesini dileriz.
 


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo