Selfie Sticklerin Yeni Rakipleri Gimbal Çeşitleri
17
Ağustos 2018
Kamuran Akkor

Günümüz teknolojisinde videolar bir sosyal iletişim yönetimi haline gelmiştir. Videolar sadece sosyalleşmeye şekil vermez aynı zamanda kişisel markalaşmanın yaygınlaşması için de kullanılmaktadır. Birçok kişi artık kamera satın almıyor, fotoğraf çekmek ve video kaydetmek için yalnızca mobil cihazlarını kullanıyor. Profesyonel düzeyde video kayıtları yapmak istiyorsanız taşınabilir fotoğrafçılık ekipmanlarınızda, kamera ve lensler dışında bir Gimbale sahip olmanız yeterli olacaktır. Peki nedir bu Gimabal? Gimbal Wikipedia tarafından “bir nesnenin tek bir eksen etrafında dönmesine izin veren destek” olarak tanımlanır. Gimbal adı verilen ürünlerin tanımı ise ; video kayıt cihazınızı sabit tutmanızı sağlayan profesyonel kalitede videolar yapmak için kullanılan araçtır. Gimballer akıllı telefon, haraketli kamera ve SLR’lerin serbestçe hareket edebilmesine yardımcı olurlar. Bir gimbal, çekim merkezi etrafında bir merceği döndürür, böylece hareketli nesneleri izlerken kolay ve pürüzsüz bir şekilde video kayıt etmenize yardımcı olur. Bizde Gimbal seçiminde sizlere yardımcı olmak için dünyanın en çok satan modellerini bir araya getirdik.

 

Snoppa M1 Akıllı Telefon İçin Gimbal dünyanın en gelişmiş üç eksenli gimbalidir; bu da herkesin akıllı telefonlarından çarpıcı profesyonel görünümlü filmler çekmesine olanak tanır. Snoppa M1'in gelişmiş 3 eksenli sabitleme algoritması ve güçlü elektronik donanımı ile akıllı telefonun konumunu tam olarak algılayabilir ve kol hareketlerini yüzünden oluşan bulanık videoları ortadan kaldırmak için yerleşik motorları ile kontrol edebilir. Dengeleyiciler, katlanacak şekilde tasarlanmamıştır. 500 gr ağırlığındadır ve 4 saat kesintisiz çekim yapmanızı sağlar. Pan İzleme Modu ile çekim sırasında kullanıcıyı yatay olarak takip eder. Kilit Modu, telefonun sabit olduğu yöne doğru çeker. Omni Track Mode, yönetmeninin hareketlerinden sonra telefonla her yönde çekim yapmasını sağlar. Portre Çekim Modu, oluşturucunun çekimini dikey olarak dengeler. Şık kompakt tasarımı ve çok modlu çekim özelliği ile herkes bir kameraman olabilir.

 

Vimble S iPhone modelleri, Huawei P9, Google Pixel, Samsung Galaxy ve benzer boyutlardaki diğer cihazlar da dahil olmak üzere geniş bir akıllı telefon yelpazesiyle uyumlu üç eksenli motorlu bir görüntü sabitleyicidir. Kamerayı sabit tutar, düzgün video kaydı ve yavaş çekim hızlarında hareketsiz görüntü çekimi sağlar. Tutamaç üzerindeki bir dizi fiziksel kontrol, akıllı telefonun pozunu, zoomunu, netliğini ve beyaz dengesini ayarlamanıza ve deklanşörü tetiklemenize olanak tanır. 8 saatlik bir akü ömrüne sahiptir. ViCam uygulamasında yüzleri izleme, video-selfies'e izin verme, otomatik panlama ile panorama görüntüleri çekme ve zaman aralıklı kayıt yapma gibi özellikleri bulunuyor.

 

Hohem T2, telefonunuzu elinizin hareketlerinden bağımsız olarak aynı konforlu konumda tutan 3 eksenli bir sabitleyiciye sahiptir.  T2 özel bir taşıma çantası ,monte edilen bir dengeleyici, pil ile beraber gelir.  Gimbal ile telefon arasındaki bağlantıyı "Hohem Studio" uygulamasıyla Bluetooth üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hem Android hem de iOS cihazları için kullanıma uygundur. Hohem Studio FullHD çözünürlüğüne kadar çekim yapmanızı sağlar ayrıca yüz izleme veya panorama moduda bulunmaktadır. Tuşuna bir kere basıldığında hareketlerinizi takip etme; 2inci basışta, telefon hareketleri izler, ancak eğilir; 3 basışta telefonu sabit bir konumda tutar; 4 basmada, telefon yatay olarak döndürür. 3 saniye boyunca basılırsa ve uygulama ile çekim yaparsanız, yakınlaştırma oranını ayarlayabilirsiniz. Hohem T2'nin ağırlığı 400 gramdır ve yaklaşık 4 saat boyunca mükemmek bir şekilde çalışır.

 

iPhone ve Android akıllı telefonlar için EVO Shift 3 eksenli bir el gimbalidir. 60 kare hızında saniyede 1080P ve saniyede 30 kare hızında 4K video oluşturabilir. Dört farklı stabilizasyon moduna sahiptir. Pan Takip Modu , Tam İzleme Modu ,Kilitli Mod ve Özçekim Modu. EVO Remote App gimbal ile tamamen entegre ve sap üzerindeki düğmeler tarafından kontrol edilebilir. EVO Shift, hareket halindeyken belirli bir kişiyi veya nesneyi izlemenizi sağlayan Smart-Track Teknolojisi sunar. EVO Shift'in diğer harika özellikleri, Mükemmel Panoramalar ve Zaman Atlamalı modlarıdır. 180 ° veya 330 ° panoramik çekimler yapabilirsiniz. Destekleyebileceği maksimum cihaz ağırlığı 220g'dır.

 

Bu yazımızda gimbalları inceledik ve size dünyanın en çok satan ürünlerinden öneriler yaptık. Her geçen gün gelişen teknoloji  aksesuarları , yarın bize neler gösterecek belli değil. Bizi takip etmeye devam edin.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo