Yeni Apple iPhone 14 Serisi Söylentileri Ve iPhone 14 Kılıf Önerisi
25
Temmuz 2022
Kamuran Akkor

Temmuz 2022'de Apple'ın en son iPhone yazılım güncellemesi iOS 16'nın beta sürümünü gördük, peki ya yeni iPhone modelleri? Çıkış tarihine birkaç ay kalsa da iPhone 14 serisiyle ilgili dedikodular şimdiden yayılmaya başladı. Bu blog yazımızda sizin için iPhone 14 serisi ile ilgili tüm söylentileri bir araya getirdik. 


Tasarım

 

6.1 ve 6.7 inç boyutlarında dört yeni iPhone modeli bekleniyor. Bu iPhone'lardan ikisi iPhone 14 ve iPhone 14 Max adı verilen standart, daha uygun fiyatlı modeller olurken, diğer ikisi iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max adı verilen üst düzey "Pro" modeller olacak. Tasarım açısından iPhone 14 modelleri, iPhone 13 modellerine çok benzeyecek. Ancak yeni iPhone 14 serisinde Mini modeli olmayacak.

 

iPhone 14 modellerinin kenarlı tasarıma sahip olan iPhone 13 modellerine benzemesi bekleniyor. Kamera çıkıntıları 13 serisine çok benziyor. Ancak lensler arasındaki mesafenin biraz daha büyük olduğunu öne sürülüyor. Bu nedenle iPhone 13 kılıfları muhtemelen iPhone 14 kılıfları ile aynı olmayacak. 

 

İnternete sızan şemalara göre, iPhone 14 Pro Max 77,58 mm genişliğe sahip olacak ve bu da 13 Pro Max'in 78,1 mm genişliğiyle neredeyse aynı. 160.7 mm yüksekliğinde, 13 Pro Max ile aynı yükseklikte ve 7.85 mm kalınlığında, 7.65 mm'deki iPhone 13 Pro Max'ten biraz daha kalın olması bekleniyor.

 

Kamera çıkıntısı iPhone 13 Pro Max'te 3,60 mm'den 4,17 mm kalınlığa sahip olacak. Kamera çıkıntısının boyutunun da mevcut 35.01 mm genişliğinden 36.73 mm'ye ve 36.24 mm'den 38.21 mm'ye yükselerek her yönde yaklaşık yüzde 5 genişlemesi bekleniyor. Daha büyük kamera çıkıntısı, Apple'ın cihaza ekleyeceği 48 megapiksel kamerayı barındıracak. iPhone 14 Pro'ya gelince, iPhone 13 Pro ile aynı şekilde 71,45 mm genişliğinde ve 147,46 mm yüksekliğinde olması bekleniyor. Daha belirgin bir kamera çıkıntısı ile 7.85 mm kalınlığında olması bekleniyor.

 

İki iPhone 14 Pro modeli, 120Hz ProMotion ekran teknolojisini desteklemeye devam edecek ve söylentiler, ProMotion'ın daha pahalı iPhone modelleriyle sınırlı bir özellik olmaya devam edeceğini öne sürüyor. 

 

Apple, 120 Hz ProMotion yenileme hızlarına izin vermek için iPhone 14 Pro modelleri için LTPO OLED ekranlar tedarik ettiği belirtiliyor.

 

Apple, daha önce standart iPhone ve Pro modelleri için aynı rengi kullanmıştı, ancak genellikle farklı tonlarda, yani mor söylentisi doğruysa 2022'de mor rengi ile bizi biraz şaşırtacak. iPhone 14 ve 14 Max'in siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve mor renk seçenekleriyle, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in ise gri, altın, gümüş ve mor renk seçenekleriyle geleceği söyleniyor.

 

JP Morgan Chase'den bir yatırımcı raporuna göre, Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 14 Pro modelleri, yüksek kaliteli titanyum alaşım ile üretilebilir. Titanyum çizilmeye karşı daha dayanıklı ve hem çelikten hem de alüminyumdan daha güçlüdür, ayrıca korozyona karşı daha dayanıklıdır. Ancak titanyum seçeneği hakkında daha fazla bir şey duymadık, bu yüzden pek olası görünmüyor.

 

Kamera

 

iPhone 14 Pro modellerine kamera iyileştirmeleri var. Apple'ın 48 megapiksel kamera ve 8K video kayıt yetenekleri sunması bekleniyor. Telefoto lenste de bazı iyileştirmeler olabilir ve daha iyi bir Ultra Geniş kamera görebiliriz. 48 megapiksel geniş kamera, telefoto lens geliştirmeleri ve Lidar tarayıcı, yalnızca Pro'ya özel özellik olmaya devam edecek. Ön kameraya gelince, tüm modeller daha geniş diyafram açıklığı ve otomatik odaklama özelliklerine sahip gelişmiş bir lens alabilir.

 

Apple, bazı iPhone 14 modelleri için çentiği kaldırıyor ve söylentiler, çentiksiz tasarımı alacak olanın Pro modelleri olduğunu gösteriyor. Standart iPhone 14 modellerinde çentik bulunmaya devam edecek. Apple'ın eklediği 48 megapiksel kamerayı barındırmak için Pro modellerinde arka kamera çıkıntıları biraz daha kalın ve daha geniş olacak. 

 

iPhone 14 Pro modelleri için söylentileri dolaşan 48 megapiksel kamera, muhtemelen piksel gruplandırma olarak bilinen bir işlemle 12 megapiksel çekim yapabilecek. Bu özellikle, iPhone 14 Pro modelleri, iyi aydınlatma olan durumlarda tam 48 megapiksel fotoğraflar çekebilir, ancak aydınlatma zayıf olduğunda, avantaj sağlayan daha kaliteli bir 12 megapiksel fotoğraf için piksel gruplama işlemini kullanabilir.

 

iPhone 14 Pro'daki Geniş kamera, fotoğraflara daha fazla ayrıntı sağlayacak daha küçük piksellere sahip yüzde 21 daha büyük bir sensöre de sahip olabilir.  iPhone 14 Pro'nun Geniş kamera piksellerinin 1.22µm'de daha küçük olacağını öne sürüyor. Sensörü Sony'nin sağlaması bekleniyor ve Apple'ın yıllardır sunduğu "Focus Pixels" özelliğine de sahip olacak.

 

Bu yıl gelen tüm iPhone 14 modellerinin daha geniş f/1.9 diyafram açıklığına ve otomatik odaklama özelliklerine sahip yükseltilmiş bir ön kameraya sahip olması bekleniyor. Otomatik odak iyileştirmeleri, görüntülü aramalar sırasında odak ayarlamalarını destekleyecektir.

 

Teknik 

 

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, yalnızca iPhone 14 Pro modelleri yeni ve daha hızlı bir A16 çipine sahip olacak. Kuo, standart iPhone 14 modellerinin, iPhone 13 modellerinde bulunan aynı A15 Bionic'i kullanmaya devam edeceğini belirtiyor.

 

Apple'ın, daha hızlı bağlantı ve iyileştirmelerine sahip ilk 10 gigabit 5G modem olan Qualcomm'un Snapdragon X65 5G çipinin kullanması bekleniyor. Apple'ın X65'in yanı sıra, kullanıcıların acil durumlarda metin göndermesine ve hücresel kapsama alanı olmadan kazaları bildirmesine olanak tanıyan uydu tabanlı yeni acil durum özelliklerini tanıtması bekleniyor. Uydu aracılığıyla Acil Durum Mesajı, hücresel veya WiFi sinyali olmadığında, kullanıcıların bir uydu ağı kullanarak acil durum hizmetlerine ve kişilerine kısa mesaj göndermesine olanak tanır. SMS ve iMessage'ın yanı sıra yeni bir iletişim protokolü olacak ve gri mesaj balonlarına sahip olacak.

 

iPhone 14 modelleri, akıllı telefonlar için dünyanın ilk 10 Gigabit 5G modem ve anten sistemi olan Qualcomm Snapdragon X65 modemi kullanılacağı ön görülüyor. Tayvan'daki Economic Daily News, Apple'ın TSMC'den 5G radyo frekansı (RF) çiplerini sipariş ettiğini öne sürdü. Çiplerin, daha düşük güç tüketimi ile daha küçük bir paket sunan TSMC'nin 6 nanometre işleminde üretildiği iddia ediliyor. Bu, WiFi 6E desteğiyle birlikte 5G teknolojisini kullanırken daha iyi pil ömrüne yol açabilir.


 

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri, iPhone 13 Pro modellerinde bulunan RAM miktarıyla aynı olan 6GB RAM'e sahip olacak.

 

iPhone 14 Pro modellerinin WiFi 6E bağlantısına sahip olması bekleniyor. WiFi 6E'nin AR ve VR deneyimleri için gerekli olan yüksek hızlı kablosuz aktarımları sunacağını ve 2022'de çıkacak olan karma gerçeklik başlığında da kullanılmasının beklendiğini söylüyor. WiFi 6E, bant genişliğini artırmak ve paraziti azaltmak için 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarına ek olarak 6 GHz bandından yararlanırken, aynı zamanda WiFi 6 spesifikasyonu tarafından sağlanan performans artışı ve düşük gecikme süresi sunar.

 

Apple, iPhone ve Apple Watch için 2022'de piyasaya sürülebilecek bir çarpışma algılama özelliği üzerinde çalışıyor. Yerçekimi kuvvetindeki ani bir artışı ölçerek meydana gelen araba kazalarını tespit etmek için ivmeölçer gibi sensörler kullanacak. Bir araba kazası algılandığında, iPhone veya Apple Watch yardım almak için otomatik olarak acil servisleri arıyacak. 

 

Apple, iPhone 13 Pro modelleriyle yeni bir 1 TB depolama katmanı ekledi ve söylentiler, iPhone 14 yükseltmesiyle Apple'ın bunu 2 TB'a daha da artırabileceğini gösteriyor. 

 

Lansman

 

Apple'ın önceki lansman zaman çizelgelerini takip etmesi halinde, Apple'ın Eylül 2022'de düzenlenmesi muhtemel bir etkinlikte iPhone 14 modellerini tanıtması bekleniyor. Apple tedarikçisi Foxconn'un, iPhone 14 Pro'nun deneme üretimine şubat ayında başladığı ve cihazın tasarımının tamamlandığını ve bileşen sevkiyatlarının haziran ayı sonlarında başladığını belirttiği iddia ediliyor. 

 

Ancak belirtmek isteriz ki bu haberlerin tamamı doğru olmayabilir. Apple sürprizlerle dolu yeni özelliklerle karşımıza çıkabilir. Heyecanla yeni iPhone 14 serisini ve yeni iPhone 14 kılıf modellerini bekliyoruz. 

 

 

iPhone 14 kılıf ve iPhone 14 ekran koruyucu modelleri

 

İyi bir telefon kılıfı, iPhone'unuz için akıllıca bir yatırımdır. Doğru telefon kılıfı çizilmelere, darbelere ve çatlaklara karşı koruma sağlar ve telefonunuzu kişiselleştirmenize olanak tanır. Bizde sizler için yeni iPhone 14 kılıf modelleri ve iPhone 14 ekran koruyucu modellerini biraz inceledik. 

 

SUPCASE UB Pro serisi Apple iPhone 14 Kılıf Military Grade korumasına sahipken SUPCASE UB Sytle Serisi iPhone 14 Kılıf modelleri tam korumalı tasarımı ile cihazınızı darbelere karşı koruyabilirsiniz. SUPCASE’in kardeş şirketi olan i-Blason tarafından üretilen iPhone 14 kılıf modelleri hem cihazınıza koruma sağlıyor hemde mermer desenleri ile telefonunuza şık bir görüntü sunuyor. Koşarken veya bisiklete binerken cihazınızın hep yanında olmasını istiyorsanız, patentli kilitleme teknolojisine sahip Quad Lock iPhone 14 Kılıf tam size göre olacaktır. Bumper tarzı yalnızca çerçeve kılıfı modellerini tercih ediyor ancak koruması da olsun istiyorsanız RhinoShield iPhone 14 CrashGuard NX Bumper Kılıf modellerine göz atmak isteyebilirsiniz. CNC ile işlenmiş uçak sınıfı alüminyum malzeme ile üretilen Element Case Special OPS Serisi iPhone 14 Kılıf modelleri ise cihazınıza ultra koruma sağlar.

 

Telefonunuzu çok düşürme eğilimindeyseniz veya konu hasar olduğunda herhangi bir risk almak istemiyorsanız Speck Speck Presidio2 Grip Serisi iPhone 14 Kılıf modelleri çeşitli renk seçeneği ile karşınızda. iPhone'unuzun suyla doğrudan temas etmemesini sağlamak ister misiniz? O zaman Ghostek Nautical Serisi iPhone 14 Su Geçirmez Kılıf (MIL-STD-810G) modelini inceleyebilirsiniz. Işıltılı tasarıma ve MagSafe şarj desteğine sahip Prodigee SuperStar Mag serisi iPhone 14 Kılıf modellerini de unutmamak lazım. 

 

 

Silikon malzeme ile üretilen ve darbeleri emmen Elago Silikon iPhone 14 Kılıf modellerinin renk seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Şeker gibiler:) Şeffaf formu ile Ringke Fusion Card Serisi iPhone 14 Kılıf modelinde kartlarınızı ve nakit paranızı kolaylıkla saklayabilirsiniz. Zizo Bolt Serisi iPhone 14 Kılıf modeli kemer klipsi özelliği sayesinde telefonunuzu pratik bir şekilde kemerinize kilitleyebilirsiniz.  

 

Tam korumalı iPhone 14 kılıfları, Military Grade korumalı iPhone 14 kılıfları, cüzdan özellikli iPhone 14 kılıf modelleri, su geçirmez iPhone 14 kılıf modelleri ve çok daha fazlası monoFe’de. iPhone 14 kılıf modelinizi seçerken hem cihaz korumasına hemde işlevselliğinde dikkat ederek seçmenizde fayda var. 

 

Ekran koruyucu modelleri temperli cam, balistik cam gibi birbirinden farklı malzemeler ile üretilebilir ancak ekran koruyucu modelleri yalnızca cihazınızın ekranını korumakla kalmaz eklendiği diğer özellikleri ile gözlerinizin korunmasından, bilgilerinizin gizliliğine kadar birçok farklı modele sahiptir.

 

Anti Mavi Işık Filtreli iPhone 14 ekran koruyucu modelleri, Gizlilik Filtreli iPhone 14 ekran koruyucu modelleri, Balistik iPhone 14 ekran koruyucu modelleri, Mat iPhone 14 ekran koruyucu modelleri arasından tercihinize en uygun ekran koruyucu modelini bulabileceğinize eminiz. 

 

Magglas Privacy iPhone 14 Ekran Koruyucu modeli, telefonunuzun ekranının 90 derece meraklı gözlerden korur. 9H yüzey sertliği ile Tech Armor iPhone 14 Cam Ekran Koruyucu modeli yüksek darbeli düşmelere kadar ekranınızı koruyabilir. 

 

%50 daha az karbon ayak izi kullan BodyGuardz ECP PRTX iPhone 14 Ekran Koruyucu modeli, Green Product Mark sertifika ödülünü alan ilk ve tek kırılmaz ekran koruyucudur. Ekstra bilgi %100 geri dönüştürülebilir. Mavi ışık engelleme teknolojisi ile gözlerinizi, uykunuzu ve cildinizi mavi ışığa aşırı maruz kalmanın olumsuz etkilerinden koruyan EyeJust Anti Mavi Işık iPhone 14 Ekran Koruyucu modeline de telefonunuzla çok vakit geçiriyorsanız göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

Paket içerisinde kurulum çerçevesine sahip olan OMOTON Temperli Cam iPhone 14 Ekran Koruyucu modelini evde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Mat yapısı ile parlamayan, UV karşıtı yapısı iCarez Mat iPhone 14 Ekran Koruyucu Film oleofobik ve hidrofobik kaplamaya sahip, antibakteriyel bir ekran koruyucudur. 

 

iPhone 14 kılıf ve iPhone 14 ekran koruyucu modellerinde dünyanın en çok satan model ve markaları monoFe'de.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo