Akıllı Gözlük Nedir ve Ne İşe Yarar?
11
Ocak 2022
Cansu Öztaşkın

Teknolojik gelişmelerin getirdiği ilerlemeler ile hayatımıza birçok yeni akıllı ürün girmektedir. Bu inovasyon harikası ürünlerin amacı hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Akıllı ürünler geleneksel ürünlerin alışıla gelmiş özelliklerinin yanı sıra kullanıcıya farklı işlevler sunmaktadır. Bu teknolojik ürünler kısa yönlendirmeler ile çalışmakta bu sayede günlük hayatımızda kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Akıllı ürünlerin oldukça ön plana çıktığı giyilebilir teknoloji ürünlerini incelersek, birçok inovasyon harikası ürünler ile karşılaşmamız mümkündür. 
 

Giyilebilir teknoloji ürünleri, sahip oldukları sensörler sayesinde vücut hareketlerini takip edebilmektedir. Bu takip mekanizmasını genellikle akıllı cihazlarımıza bağlayarak takip etmemiz mümkündür. Giyilebilir cihazlar bluetooth veya WIFI özelliği ile akıllı telefonlarımız ile kısa süre içerisinde kablosuz bir şekilde senkronize olur. Bu senkronizasyon mobil veri veya WIFI bağlantısı ile kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Günlük hayatımızda birçok noktada bizlere yardımcı olan akıllı cihazları aklımıza gelebilecek her alanda spor yaparken, yemek pişirirken, yürüyüş yaparken vb. kullanmamız mümkündür.
 

Giyilebilir teknolojik cihazlar sosyal, sağlık, güvenlik gibi birçok alanda da yerini almıştır. Giyilebilir teknolojik cihazlara örnek vermemiz gerekirse; akıllı bileklikler, akıllı saatler, akıllı gözlükler, akıllı evcil hayvan ürünleri, ve akıllı takip ürünleri olarak sıralamamız mümkündür.
 

Bu blog yazımızda sizlere günümüz teknolojisinin en yeni ürünlerinden olan akıllı gözlük modellerinin, teknolojisinden, kullanım alanlarından, günlük hayatımızdaki yeri ve öneminden bahsedeceğiz.
 

Akıllı Gözlük Nedir?
 

Akıllı gözlükler teknolojinin ilerlemesi ile hayatımıza girmiş ve günden güne gelişime uğrayan inovasyon harikası giyilebilir teknoloji ürünüdür. Akıllı gözlükler ilk olarak 2007 yılında Google firması tarafından piyasaya sürülen ‘Google Glass’ adında hayatımıza girmiş bir teknolojik cihazdır. Bu gözlükleri piyasaya sürerken temel amaç akıllı bir telefonun yapabildiği her işlevi gerçekleştirmesini sağlamaktı. İlk zamanlarda tüketiciye sunulan bu gözlükler estetik kaygılar gerekçesiyle tüketici tarafından çok kaba bulunmuş ve onlar tarafından fazla tercih edilmemiştir.


Akıllı gözlük kavramını yakından incelemek gerekirse arka plan bilgi sisteminden verileri sunarak bir kişinin gözünde adeta bir bilgisayar ekranını getirir. Hızlıca ulaşılan bu veriler sayesinde bilgiye ulaşma süresi kısalmakta ve işlerimiz günlük hayatın akışında daha kolay halledilebilmektedir. Akıllı gözlük modelleri bir yandan bizlere verileri sunarken öteki yandan günlük hayatın işleyişinden kopmamamızı sağlamaktadır. Akıllı gözlükleri hayatımızın birçok noktasına entegre etmemiz mümkündür, araba kullanırken, yürüyüş yaparken, müzik dinlerken tek tuş kullanım kolaylığı ile müzikler arasında kolaylıkla geçiş yapabilir, eller serbest modu ile rahatlıkla telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz. Sizlere akıllı asistan desteği sunan bu gözlükler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir.


Akıllı gözlükler kablosuz bir şekilde bluetooth ile kullanılabilmektedir. Bluetooth özelliği ile akıllı cihazlarımızla uyumlu hale gelir, bu sayede akıllı telefonlarımızda yapabildiğimiz işlemleri kolaylıkla akıllı gözlüğünüz üzerinden gerçekleştirebiliriz.
 

Akıllı gözlükler iOS ve Android işletim sistemini desteklemektedir, bu sayede akıllı telefonlarımız ile kolaylıkla senkronize olur. Akıllı bir yardımcı görevi gören bu akıllı gözlük modelleri mükemmel ses kalitesi sayesinde yaptığımız telefon görüşmelerde sesin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde karşı tarafa iletilmesini sağlar. Tek tuşla kullanım kolaylığı sağlayan akıllı gözlükler ile hızlıca sesli metinler oluşturabilir, yürüyüş veya araba kullanımı sırasında telefon görüşmelerimizi rahatlıkla yapabiliriz. Akıllı gözlükler ile işlemlerimizi devam ettirirken dikkatimiz dağılmadan işlerimize odaklanabilmemiz mümkündür. Vücut hareketlerimizi tanıyabilen, göz takibi yapabilen, mimiklerimizi algılayabilen bu teknoloji harikası akıllı gözlük modelleri hayatımızı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır. Sahip olduğu hoparlör ve mikrofonlar ile kaliteli bir müzik deneyimi sunarak keyifli vakitler geçirmemize yardımcı olur. 


 Akıllı Gözlüklerin Sahip Olduğu Özellikler Nelerdir?
 

Akıllı gözlükler hayatımızı kolaylaştırmak, bizlere akıllı asistan özelliği sunmanın yanı sıra içeriğinde birçok özellik bulundurur. Bu özellikleri takından incelemek gerekirse akıllı gözlükler sahip oldukları UV koruması ile güneşin zararlı ışınlarından gözlerimizi korur. Razer, OhO ve FAUNA gibi markalara ait akıllı gözlük modelleri mavi ışık engelleme özelliğine sahiptir. Bu mavi ışık filtreleme özelliği sayesinde gözlükler uzun süreli ekran kullanımında gözlerimi zararlı ışınlara karşı korumaktadır. Polarize camları sayesinde akıllı gözlük modelleri hem güneş gözlüğü olarak hem de akıllı asistanımız gibi kullanmamız mümkündür.  Uzun pil ömrü sayesinde günlük hayatımızda kesintisiz bir şekilde kullanabileceğimiz akıllı gözlük modelleri sizlere mükemmel bir teknolojik deneyim fırsatı sunmaktadır. Ayrıca akıllı gözlükler sert hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Suya dayanıklılık özelliği ile yağmurlu hava koşullarında ve tere karşı gözlüğün zarar görmesi engellenmektedir. Kullanılmadığı zamanlarda otomatik olarak katlanabilen bu gözlükler güç tasarrufu sağlamaktadır. 
 

Gelişen dünyamızda teknolojik ilerlemeler kaçınılmazıdır. Bu yenilikleri takip ederek çağa ayak uydurmak özellikle giyilebilir teknolojini ürünlerini günlük hayatımıza entegre edebilmek işlerimizin daha kolay ilerlemesine ve zaman kaybını azaltmaya yardımcı olacaktır. 
 

monoFe ekibi olarak sizler için bu teknoloji harikası ürünlerin özelliklerini derledik. İşlevselliğinin yanı sıra şık ve sade tasarımlardan meydana gelen akıllı gözlük modelleri, hem günlük hayatınızda teknolojinin doğrudan içinde olma hem de hayatınızı kolaylaştırma noktasında sizlere fayda sunmaktadır. Şıklığı ve işlevselliği bir bütün olarak sizlere sunan bu akıllı gözlükleri yakından inceleyebilmeniz ve kombinlerinizle uyum sağlayacak, her yüz tipine yakışacak en yeni akıllı gözlük modellerini sizler için monoFe.com’da bir araya getirdik.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo