Apple Spring Loaded Etkinliğinde Yeni Ürünlerini Duyurdu
22
Nisan 2021
Cansu Zenginli

Apple, 20 Nisan 2021’de California'daki Apple Park merkezinde "Spring Loaded" başlıklı dijital etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı. Etkinlik sırasında Apple, çeşitli renklerde iMac, yeni parlak mor bir iPhone 12, yeni iPad Pro, geliştirilmiş 4K bir Apple TV ve yeni AirTag ürününü duyurdu. Heyecanla beklediğimiz etklinlikte tanıtılan yeni ürünler hakkında ilk izlenimlerimizden bahsedelim.

 

Yeni iMac ve renklerinden bahsedecek olursak biz etkinliği izlerken gözlerimizi alamadık. Bahara yakışır, capcanlı renkleri ile içimiz açıldı. Yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş gibi göz alıcı renkler ve M1 çipi sayesinde çok daha kompakt, dikkat çekici derecede ince bir tasarıma sahipler. Ayrıca, yalnızca 11,5 milimetre kalınlığındaki bir tasarıma göre çok güçlü bir performans sergileyeceği belirtilmektedir. Parlak ve canlı bir izleme deneyimi sunan 11,3 milyon piksel, 500 nit parlaklık ve bir milyardan fazla renge sahip 24 inç 4,5K Retina ekrana sahiptir. Merakla beklenen yeni iMac’lerin özellikleri arasında 1080p FaceTime HD kamera, stüdyo kalitesinde mikrofonlar ve altı hoparlörlü ses sistemi de bulunmaktadır. Bir Mac'te şimdiye kadarki en iyi kamera ve ses sistemi tek bir cihazda toplanmıştır. iPhone’larımızda, iPad’lerimizde kullanım kolaylığı sağlayan kullanıcıların, kolaylıkla ve güvenle oturum açmasına, Apple Pay ile alışveriş yapmasına veya bir parmak dokunuşuyla kullanıcı profilleri arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan yazılım Touch ID ilk kez iMac e geliyor.  Bu yeni sürüm iMacler’de M1 çipin gücü ve performansı macOS Big Sur ile birleştirerek daha hızlı uygulama başlatma hızı, günlük görevlerde daha hızlı ve daha akıcı performans desteği ve 4K video düzenleme gibi zorlu işlerin üstesinden kolaylıkla gelmenize olanak sağlar. 

 

Tanıtılan yeni iPad Prolarda M1 çipinin eklenmesi sayesinde bir iPad'de mümkün olanın sınırlarını zorlayarak şimdiye kadarki en güçlü ve gelişmiş iPad Pro olmayı vaat ediyor. Performansta büyük bir sıçrama sağlamaya yardımcı olarak iPad Pro'yu türünün en hızlı aygıtı haline getiriyor. 12,9 inç iPad Pro, cihaza aşırı dinamik aralık getiren yeni bir Liquid Retina XDR ekrana sahip. Bu da gerçeğe yakın detaylarla tamamlanmış çarpıcı bir görsel deneyim sunar. Ayrıca artık Thunderbolt desteği de içermesiyle kullanıcılara yüksek hızlı aksesuarlar için profesyonel düzeyde işlem hacmi sağlıyor. Dikkat çeken yeni bir özellik de kullanıcılarına daha etkileşimli video görüşmeleri sağlamak için geliştirilmiş, mükemmel bir şekilde çerçevelenmiş bir özellik olan Center Stage'i etkinleştiren tamamen yeni ultra geniş ön kamera.

 

iPhone 12 ve iPhone 12 mini için yepyeni, bir mor kaplama da artık mevcut. Yeni şık renk, iPhone 12'nin hassas öğütülmüş siyah cama mükemmel renk uyumu sağlanmış alüminyum kenarlarını vurguluyor. Her iki iPhone 12 modelinde de güçlü fotoğrafçılık ve bir akıllı telefonda en yüksek kalitede video sunan, daha parlak, daha sürükleyici bir görüntüleme deneyimi için OLED özellikli geniş uçtan uca Süper Retina XDR ekranlarla tamamlanan gelişmiş bir çift kamera sistemi bulunur.  Seramik kalkan ön kapağı aynı zamanda iPhone'da şimdiye kadarki en büyük dayanıklılığı gözler önüne sunuyor. Daha önce piyasaya sürülen diğer iPhone 12 modellerine benzer şekilde, bu da Apple tasarımı da A14 Bionic ile geliyor. Bir akıllı telefondaki en hızlı pil dolumu ve en uzun ömrü sunan yeni iPhone ler, MagSafe ile de yüksek güçte kablosuz şarj 5G deneyimini ortaya çıkarıyor.

 

Tanıtılan yeni nesil Apple TV 4K, Dolby Vision ile yüksek hızlı HDR kalite sunar. Kullanıcıların en sevdikleri içeriklere en yüksek kalitede bağlanmasına yardımcı olur. Yeni Apple TV'nin kalbinde, özellikle grafik performanslarında, video kod çözmede ve ses işlemede önemli bir artış sağlayan Apple tasarımı bir çip olan A12 Bionic çip bulunur. Siri Remote, sezgisel gezinme denetimleriyle Apple TV'de en sevdiğiniz programları izlemeyi kolaylaştıran yepyeni bir tasarımla sizlere sunuluyor. Apple tarafından en güçlü TV işletim sistemi olarak adlandırılan Apple TV 4K ve tvOS, oturma odanızı tüm ailenin seveceği bir yere dönüştürmek için Apple aygıtlarını ve hizmetlerini sorunsuz bir şekilde entegre etmek için birlikte çalışıyor.
 

Şu ana kadar anlattığımız tüm ürünler önceki modellerin yükseltmeleri veya yeni sürümleri olsa da AirTag tamamen yeni bir ürün. Bu küçük ve zarif tasarımlı aksesuar, Apple'ın Find My uygulamasının yardımıyla sizin için en önemli olan öğeleri izlemenize ve bulmanıza yardımcı olur. AirTag'i bir el çantasına, anahtarlara, sırt çantasına veya diğer eşyalara takabilirsiniz. AirTag, uçtan uca şifreleme ile konum verilerini gizli ve anonim tutarken, geniş, küresel Bul ağına girerek çalışır ve kayıp bir öğenin bulunmasına yardımcı olur. AirTag, iPhone 11 ve 12 kullanıcıları için hassas konum belirlemeyi sağlayan Ultra Geniş Bant teknolojisini kullanan bir U1 çipi ile donatılmıştır. Dahili bir hoparlör aracılığıyla ses, haptikler ve telefonunuz aracılığıyla görsel geri bildirim yoluyla kayıp eşyanıza yönelebilmenizi sağlar. AirTagler küçük ve hafiftir. Suya ve toza dayanıklı, hassas şekilde oyulmuş cilalı, paslanmaz çelik materyallerden yapılmıştır. Ayrıca, kullanıcıların pili değiştirmesini kolaylaştıran çıkarılabilir bir kapağa sahiptir. Bu da sunulan yeni ürünün kullanım açısından oldukça pratik olduğunu gösteriyor. 

 

Heyecanla beklediğimiz tüm ürünler, çoktan Apple’ın resmî sitesinde yerini aldı bile. Sizlerin de ürünleri inceleyip beğeneceğinizden hiç kuşkumuz yok.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo