Akıllı Cihazlar için Vazgeçilmez Ekran Koruyucu Modelleri
05
Şubat 2021
Cansu Zenginli

Laptoplardan telefonlara, akıllı saatlerden tabletlere kadar dokunmatik ekran üzerinden tüm işlemleri yapmamıza olanak tanıyan akıllı cihazlarımız, gündelik yaşam tempomuza ayak uydurmak için ekran koruyucu ürünleri kullanmayı gerektirirler. Ekran koruyucu nedir veya ekran koruyucu nasıl takılır gibi konulara ilişkin merak ettiklerinizi açıklayarak, ürünlerinizin korunmasına yardımcı olalım.

EKRAN KORUYUCU NEDİR?

Tablet, laptop ve telefon gibi gündelik kullanımda geniş yer tutan akıllı cihazlar, farklı ortamlarda pek çok riske maruz kalırlar. Bu cihazları standart bir kullanımda kirlenme, aşınma gibi risklerden korumak gerekirken düşme, çarpma, su dökülmesi gibi kazalarda cihazın ömrü ve orijinalliği için büyük riskler oluşturabilmektedir.

Cihazların en çok temas edilen, haliyle risklere en çok maruz bırakılan bölümü olan ekranlarsa kendi içinde kullanışlı ve bir o kadar dayanıklı bir koruma aksesuarı gerektirir. Tam bu noktada ekran koruyucu çeşitlerine ihtiyaç doğmaktadır.  Ekran koruyucu ne işe yarar sorusunun yanıtı aslında koruyucunun hangi akıllı cihaz için kullanılacağına ve kullanıcı deneyimlerine bağlı olarak farklı açılardan yanıtlanabilir. Örneğin akıllı saat kullanıcısı olup son derece hareketli bir yaşama sahip olanların hareketliliğin esnasında çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösteren darbe emici bir ekran koruyucu modeline ihtiyacı olabilir. Öte yandan outdoor spor faaliyetlerle ilgilenen aktif bir yaşantınız var ise herhangi bir çarpma ya da kazada cihazınızı koruyabilecek yüksek sertlik derecesine sahip olan bir akıllı telefon koruyucusuna ihtiyacınız olabilmektedir. Haliyle ekran koruyucu camlar yüksek meblalara aldığınız ürünlerinizin ekranlarının yeniliğini, sağlamlığını, orijinalliğini devam ettirmektedir.

EKRAN KORUYUCU ÖZELLİKLERİ VE MODELLERİ

Koruyucu özelliğe sahip ürünleri incelerken görebileceğiniz üzere ekran koruyucu cam çeşitlerini birbirinden ayıran temel özellik hangi akıllı ürün için üretildikleridir. Tablet, akıllı saat, telefon, laptop, notebook ekran koruyucu modellerinde birbirinden farklı sertlik, incelik, boyut, koruma ve malzeme özelliklerine rastlanır. 

Ekran koruyucu modelleri Apple veya Samsung gibi dünya genelinde en sık tercih edilen markalara özgü de kategori edilebilmektedir. Hangi markanın serisine sahipseniz, sayfamızda O marka için aramanızı filtrelemeniz mümkün olmaktadır. Apple Watch, iPhone, iPad gibi ürünler için farklı, Galaxy Watch, Galaxy Note telefonları gibi ürünler içinse farklı kesim şekillerinden ve boyutlarından yararlanıldığını unutmamakta fayda var. 

Ekran koruyucuların temelde bazı ortak özellikleri bulunmaktadır. Çizilme ve darbeye karşı dayanıklılık bunların başında gelmektedir. Temperli bir cam ekran koruyucu, çizilmelere, düşmelere, kırılmalara karşı etkili koruma sağlar. iPhone gibi birçok cihazda ve Samsung’un sayısız cihazında, çizilmelere karşı dayanıklı olan Balistik Camdan üretilen ekran koruyucular bulunur. Temperli cam ekran koruyucusu ürünleri ise cihazınızı normal aşınmaya ve yıpranmaya karşı daha iyi korumaya yardımcı olur. Bu tür koruyucuları diğer ekran koruyucular gibi kabarcıklar olmadan kolaylıkla cihazınıza yapıştırabilirsiniz. Satıştaki ekran koruyucu ürünlerimizin bir çoğunda artık uygulama ekipmanları ve camı telefonunuza sorunsuzca yağıştırmanız için gerekli olan çerçeve paket içinde yer almaktadır. Ekran koruyucu uygulaması yapmadan önce paket içindeki ıslak mendil yardımı ile cihazınızı temizleyin, daha pürüzsüz bir yüzey için kuru mendil ile nemini alın ve kurulum kiti içindeki bantlar ile ekran üstünde toz parçalarını temizleyin. Uygulama öncesi ekranın ilk günkü temizlikte olmaması, uygulama sonrası hava kabarcığı ve toz parçalarının ekran ile ekran koruyucu arasında kalmasına neden olacaktır. 

Son yıllarda kağıt hissiyatı veren ekran koruyucular, grafik tasarımcıların, öğrencilerin, mimarların, yazı sanatçılarının hatta dövme sanatçılarının gözdesi olmuştur. Sıklıkla tercih edilen PaperLike ekran koruyucular da oldukça popüler olmuştur. Mat nanodot, yüzeye gelen ışığı dağıtır ve yansımaları azaltır. Uzun çizim seanslarına ve düzgün çizim yapmanıza izin verir. Böylelikle mükemmel çizimler için ideal bir yüzey sunar. Paperlike markasının Apple modellerine destek verdiğini hatırlatalım. 

EKRAN KORUYUCU ALMAK İÇİN DİĞER SEBEPLER

1- Ekran Koruyucu Gizliliği Arttırır: Gizlilik filtreli ekran koruyucuları, cep telefonu kullanıcılarını meraklı gözlerden saklamak için iyi bir çözümdür. Bu tip koruyucularla, cep telefonu ekranındaki bilgileri, yalnızca doğrudan ekranın önündeki kişi görebilir. Böylece, elektronik veriler gizli kalır.

2- Ekran Koruyucular Estetiği Geliştirir: Bazı aynalı ekran koruyucuları, telefonun ekranı kapatıldığında ekranınızı aynaya dönüştürür. Ancak, telefon kullanımdayken normal bir ekran gibidir.

3- Ekran Koruyucular Parlamayı Azaltır: Parlama önleyici özellikli ekran koruyucuları, mat bir cila ile parlamayı engeller. Bu sayede, kullanıcının gözleri daha az yorulur ve cihazlarını daha rahat kullanabilirler.

4- Ekran Koruyucular Parmak Yapışma İzlerini Önler: Ultra net ekran koruyucuları standart tiptir. Bunlar ekran netliğinin etkilenmemesi için mümkün olduğunca ince yapılmışlardır. Aynı zamanda ekran üzerinde yapışkanlık olmadan parlak, pürüzsüz bir yüzey sunar. Oleofobik tabaka, cilt yağlarını iter ve ekranın daha kolay temizlenmesini sağlar.

5- Ekran Koruyucular UV Hasarını Önleyebilir: Yansımayan (AR) ekran koruyucuları, UVB ışınlarını ve yansıyan parlamayı filtrelemek suretiyle tüketicilere UV ve parlama koruması sunar. Ekranın okunabilirliğini geliştirir ve optimize eder. Parlama önleyici ekran koruyucularına benzer şekilde, AR koruyucuları, kullanıcılara en az göz yorgunluğuyla açık, hızlı ve konforlu bir okuma olanağı sunar. Oleofobik kaplama yüzey tabakası su lekelerinin oluşmasını engeller. Parmak izlerine karşı dirençlidir. Cilt yağlarını iter ve ekranın daha kolay temizlenmesini sağlar.

6- Ekran Koruyucular Antibakteriyeldir: Antibakteriyel ekran koruyucular, cep telefonlarında ve elektronik cihazlardaki temastan kaynaklanan bakteri ve küf gelişimini engelleyen eşsiz bir kaplamadan yapılır. Özel olarak formüle edilmiş kaplaması, devamlı olarak temas ettiğimiz cihazlarımızın dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur. Bu tür ekran koruyucular, son dönemde dünyada meydana gelen covid-19 salgını sebebi ile de büyük tercih sebebidir. Ekran koruyucu filmler artık sadece tek seferlik kullanım için değil, hijyene önem verenler için belli aralıklarla yenilenerek cihazını devamlı temiz kullanmak isteyenlerin vazgeçilmezi olmuştur. 
 
Aradığınız en kaliteli ve en çok tercih edilen ekran koruyucu modellerine monoFe sayfalarından ulaşabilirsiniz. 

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo