Sık Sorulan Sorular
26
Ocak 2012
monoFe Teknoloji A.Ş.

Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Ürünlerinizin zamanında ve eksiksiz olarak elinize ulaşması için siparişinizi vermeden önce bazı konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

Teslimat ve Fatura Adresleri 

 

Siparişiniz, sizin girmiş olduğunuz teslimat adresine gönderilecektir. Teslimatların gecikmesindeki en sık karşılaşılan sebeplerinden biri adres bilgilerinin yetersiz olmasıdır. Lütfen teslimat adresinizi tam ve eksiksiz olarak giriniz. 

Fatura adres bilgileri, faturalama işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden fatura bilgilerinizin doğruluğundan emin olmadan siparişi onaylamayınız.

 

Kredi Kartı Güvenlik Kontrolü 

 

Kişisel bilgilerinizin güvenliği bizim için en önemli konulardan biridir. monoFe.com'da kullanılan hiçbir bilgi, diğer kurum veya kuruluşlar ile paylaşılmaz. 

 

Bazı durumlarda bankadan sözlü olarak siparişinizin teyidi istenebilir. Bu durumda bankanız, sizi kayıtlı bilgilerinizden ulaşarak arayacak ve siparişiniz ile ilgili teyit isteyecektir. Bankanızın size ulaşabilmesi için bankanızda kayıtlı bulunan kişisel bilgilerinizin güncel olduğundan emin olunuz.

 

( ! ) Güvenlik kontrolü sırasında telefon numaranıza ulaşılamaması dolayısıyla siparişiniz iptal edilebilir. 

 

Lütfen mağazada girdiğiniz telefon numarasının doğru olduğundan emin olunuz; siparişiniz ile ilgili her türlü bilgilendirme için bu numaralar ve email adresiniz kullanılacaktır. 

 

Sadece Adrese Teslimat Yapılır 

 

Tüm gönderiler, adrese ve ilgili şahsa teslim edilir. Kargo şubesinden mal teslimatı yapılamaz. Alıcının adreste olmaması durumunda birinci dereceden yakınına kimlik bilgilerinin kontrolünden sonra teslimat yapılabilir.

 

 

Hangi Kargo Şirketlerini Kullanabilirim ?
 

Türkiye içi gönderilerimizi Aras Kargo ile, uluslararası gönderilerimizi Ekspres Posta ile yapıyoruz.

 

Gönderinizin en kısa sürede size ulaşması için dünyanın en seçkin kargo firması Aras Kargo ile çalışıyoruz. 

 

 

Siparişim Neden Banka Onayı Alınamadığından İptal Edilmiş?
 

Siparişleriniz, banka ya da monoFe Kredi Kartı Güvenlik Birimi gerekli durumlarda, siparişiniz ile ilgili onay alabilmek için kredi kartı sahibine, sistemlerinde kayıtlı bir telefon numarasından ulaşamaz ise siparişinizi kredi kartı sahibinin güvenliğini sağlamak amacı ile iptal edebilmektedir. 

Sipariş iptali ile ilgili bilgiler, sipariş sahibinin üyeliğinde kayıtlı e-mail adresine gönderilir. 

Siparişinizin banka tarafından onay alabilmesi için; 

Bankanızda ve sitemizde kayıtlı kişisel bilgilerinizin güncellenmiş olması gerekmektedir.

 

 

Siparişim Neden Ödeme Kontrol Sürecinde Bekliyor?


Müşterilerimizin kredi kartı güvenliğini sağlamak amacı ile sadece kredi kartı siparişleri için banka onayı gerekmektedir. Onay süreci aşağıdaki şekilde işlemektedir: 

“Kredi kartları güvenlik birimi müşterilerimize, gerekli durumlarda bankada kayıtlı kişisel bilgilerinde bulunan sabit telefon numaralarından ulaşarak siparişleri ile ilgili onayı alır ve bize iletir. 

Banka tarafından sipariş onayı sistemimize düştüğünde siparişiniz hazırlanarak kargoya teslim edilir. 

2 günü aşkın sürede onay alamayan siparişlerde banka, müşterimize kendi sistemlerinde kayıtlı sabit telefon numaralarından ulaşamamıştır ve müşterimizin bankadaki kişisel bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.

Bu süreç içerisinde siparişiniz için bankadan tarafımıza halen onay verilmediğinden sizden bankanızı arayarak kişisel bilgilerinizi güncellemenizi ve bankanın kredi kartı güvenlik birimine, size en kısa sürede ulaşabilecekleri sabit bir telefon numarası vermenizi rica ederiz. 

Bilgilerinizi güncelledikten sonra dilerseniz siparişinizi bekleyebilir, dilerseniz ayrıntılı bilgi alabilmek için info@monofe.com mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

 

 

Yabancı Kredi Kartı İle Ödeme Yapabilir Miyim?
 

Sitemizden yabancı kredi kartları (Visa, Master ve American Express) ile sipariş oluşturabilmektesiniz. 

 

Tüm kredi kartı işlemlerinde 3D Secure doğrulama adımını geçmeniz gerekmektedir. Ödeme ile ilgili sorun yaşamanız halinde info@monofe.com adresine ulaşarak destek alabilirsiniz.

 

 

3D Secure Nasıl Kullanılır?
 

***** 3D'Yİ SEÇ KREDİ KARTI GÜVENLİ SİSTEME GEÇ ****** 

*****ARTIK KREDİ KARTINIZIN GÜVENLİĞİ SİZİN ELİNİZDE***** 

 

Tüm dünyada online alışverişlerde bir standart halini alan ve yüzyüze alışverişlerdeki chip&pin uygulamasının sanal alışveriş uyarlaması 3D Secure artık Uluslararası Güvenlik Platformu ile birlikte monoFe.com‘ da…. 

 

3D Secure Nedir?
 

İnternet üzerindeki alışverişlerin güvenliğini arttırmak amacıyla Visa ve Mastercard tarafından geliştiren bu sistem, herhangi bir ödeme işlemi sırasında kartınızın sahibi olan bankanın web sitesine yönlendirilerek kredi kartınıza ait şifre ile onaylama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Böylelikle kart numaranız, başkaları tarafından biliniyor olsa bile şifrenizi sadece siz bildiğiniz için elektronik ortamda güvenliğinizi sağlamış olursunuz. 

 

Peki 3D Secure Neden Güvenlidir? 
 

3D Secure sisteminde, sanal ödeme işlemi gerçekleşirken banka tarafından kart sahibine sadece kendisinin bildiği ödeme şifresi sorulmakta ve kart sahibinin kimliği doğrulanmaktadır. Yetkisiz kişilerin kartlarını internet ortamında kullanılmasını engellemektedir. 


3D Secure'nin İşleyişi monoFe'de Ne Durumdadır? 
 

İş Bankası, Garanti, Yapıkredi, Finansbank, Akbank kredi kartları ile yapılan ödemelerde “Şifre ile Onayla” (3D Secure) seçeneği sipariş onay sayfasında görüntülenecektir. Kartınızın 3D tanımı daha önce tarafınızca gerçekleştirilmemişse ilk işleminizde banka ekranlarında kaydınız gerçekleşecek ve kartınız 3D işleme hazır hale gelecektir. monoFe'de 3D Secure kullanılmadan işlem yapılamamaktadır.

 

İşleminizi “Şifre ile onayla (3D)” ile gerçekleştirmenizi önemle öneriyoruz. 

 

· Birçok banka, müşteri kartı 3D olduktan sonra internet üzerinden işlem yapıldığında işlem detayının müşterinin bankada tanımlı cep telefonuna SMS ile göndermektedir. Bu şekilde yetkisiz kişilerce kartınızın kullanılması durumunda hemen bilgi sahibi olursunuz. 

· 3D işlemler ile gerçekleşen siparişlerde işleminizi şifreniz ile onayladığınız için siparişiniz, güvenlik sürecine takılmaz ve ürünlerinize daha hızlı ulaşırsınız. 

 

Notlar: 

· Eğer “Şifre ile onayla” düğmesine tıkladınız ama herhangi bir şifre sormadan işlem gerçekleştiyse bankanızın kartı henüz 3D uyumlu değildir. Bu durumda işleminiz yine de 3D özelliğine sahip olacaktır. 

· 3D işlemde sipariş onayla sayfasının ortasında açılan ekran bankanızın ekranıdır. Şifrenizi bankanın kendi ekranına girmiş olursunuz. Şifre bilgilerinizi banka ekranına girerek şifre güvenliğinizi korumuş olursunuz. 

· 3D kaydınızı yapabilmeniz için bankada tanımlı cep telefonu bilgilerinizin güncel olduğunda emin olunuz.

 

Tüm yurtiçi ve uluslarası siparişlerde yalnızca 3D Secure seçili işlem kabul edilmektedir.

 

Siparişim Darbeli, Kırık Geldi. Ne Yapmalıyım ?

monoFe.com’un satışını yapmakta olduğu ürünler, müşterilerimize ulaştırılmak üzere satıcı firmalardan alınması ve kargo firmasına teslim edilmek üzere paketlenmesi anında hasar kontrolünden geçmektedir. Hiçbir ürünün firmamızdan hasarlı olarak gönderimi yapılma ihtimali yoktur. Fakat niteliği itibariyle (cam koruyucu gibi kırılgan yapıya sahip malzemeler vb.) hassas ürünler, direkt taşıma esnasında düşürülebilen veya kargo yüklemesinden kaynaklanan hasarlar olabilmektedir. Bu tip bir durumda yapmanız gerekenler; 

 

Siparişiniz kargo görevlisi tarafınızdan size ulaştırıldığında teslim almadan önce mutlaka dış pakette hasar kontrolü yapmanız ve herhangi bir hasar durumunda “ Hasar Tespit Tutanağı” hazırlatmanız gerekmektedir. Hasar tespit tutanağı ile ilgili olarak dikkat etmeniz bir diğer husus, kargo görevlilerinin tutanakta belirttikleri açıklamalardır. Örneğin, “Kolide hasar bulunmamaktadır. Ürün hasarlıdır.“ gibi bir tutanak, ürünün taşıma esnasında hasar görmediği şeklinde yorumlanacağından değişim esnasında problem yaratmaktadır. Hasarlı çıkan ürününüz için mutlaka tam ve doğru kelimelerle tutanak tutulması için görevliyi uyarınız. 

 

(Örneğin; Ürün elime ulaştığında kontrol edilmiş ve hasarlı olduğu görülmüştür.) 

 

Siparişinizi teslim aldıktan sonra fark ettiğiniz hasar durumlarında ise kargo şubenize hemen bilgi vermeniz ve hasar tespit tutanağı hazırlanması doğrultusunda yardım talep etmeniz gerekmektedir. Eğer kargo şubesinden gerekli yardımı alamaz iseniz bize bilgi vermenizi rica ederiz. 

 

Kargo görevlisine tutanağı hazırlatarak ürünü bize ulaştırmanız sonucunda değişim işlemleriniz, hızlı bir şekilde tamamlanacak ve tarafınıza bilgi verilecektir. 

 

ÖNEMLİ: Elinize hasarlı ulaşan ürününüzü size teslimatı yapan kargo firması ile bize göndermelisiniz.

 

Yorumlar
 

Mağazada sergilenen her ürün ile ilgili tüm yorumlarınızı bizimle ve tüm monoFe kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz. 

 

Bu yorumların kullanıcıların sipariş verme kararını etkileyeceğini bilerek mümkün olduğunca tarafsız yorum yapılmasına dikkat ediniz. 

 

Biz olumlu veya olumsuz tüm yorumlarınızı yayımlamaktayız. 

 

Ancak yorum yaparken özellikle bir marka hakkında genel bir yorum yerine, ürüne özel yorumlar yaparak diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

 

Alışverişimi Banka Havalesi ya da Kapıda Ödeme ile Yapabilir Miyim?

Ne yazık ki ödemelerinizi havale ile kabul edemiyoruz. Sunduğumuz operasyonel hizmetin daima daha hızlı olması için yalnızca Kredi Kartı ya da Kapıda Ödeme (Kapıda ödeme seçeneği yalnızca Türkiye içi gönderilerde ve teslimat adresinde cep telefon numarası girilmiş siparişlerde kullanılabilir) ile ödeme kabul ediyoruz. Günlük gerçekleşen operasyonlarımızda hem aksaklıklara sebep olması, hem de operasyonumuzu yavaşlatması sebebi ile havale ödeme işlemi gerçekleştiremiyoruz.

 

Adresiniz Nerede?
 

monoFe.com, sadece aşağıdaki adreste kuruludur. 

 

Fiziksel bir mağazası yoktur, yalnızca internet üzerinden satış yapar. 

 

www.monoFe.com 

 

monoFe Teknoloji Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi

Adres: Bağdat Cad. No.24/18  Kadıköy,  İstanbul - Türkiye

 

Satın Aldığım Ürün Ne Zaman Teslim Edilir?
 

Normal şartlar altında, İstanbul içindeki teslimatlar kargoya verildikten sonraki ilk iş günü; İstanbul dışı teslimatlar ise (kargo firmasının bulunduğunuz il ve ilçeye taahhüt ettiği teslim süresine göre değişmekle birlikte) 1-3 gün içinde teslim edilmektedir.

 

Uluslararası gönderiler, standart gönderide 1-2 hafta, ekspres gönderide 2-4 gün için adrese teslim edilir.

 

Eğer ürüne dair tedarik sürecinde herhangi bir sorun yaşanırsa müşteri hizmetleri temsilcilerimiz e-posta yoluyla sizi bu durum hakkında bilgilendirmektedir.

 

Siparişimi Nasıl İptal Edebilirim?

Sipariş iptali için müşteri destek bölümünden talebinizi yazılı olarak bildirmeniz yeterlidir. Sipariş iptali, ürünler kargoya verilmeden önce yapılabilir. Ürünleriniz kargoya verildikten sonra iade / değişim proseslerini izleyerek siparişinizi iade edebilirsiniz.

 

Kargo Ücreti Ne Kadar?
 

Türkiye içi gönderilerde birçok üründe kargo ücretsizdir. Kargo ücretli ürünlerde ise kargo bedeli sepette hesaplanmaktadır.

 

Uluslararası gönderilerde ise seçilen kargo opsiyonuna ve ülkeye göre sepette hesaplanmakta ve toplam tutara ek kargo ücreti olarak yansımaktadır.

 

Uluslararası Gönderi Yapıyor Musunuz?
 

Evet. Dünyanın her yerine gönderi yapabiliyoruz.

(Güncelleme Tarihi: 01.06.2021)

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo