Amiral Gemilerin Savaşı
12
Ekim 2018
Kamuran Akkor

Apple, 2017 yılında 10'uncu yıldönümü için çıkarttığı iPhone X ile müşterilerini şaşırttı. Bu yıl, Apple iPhone X'in üst modellerini piyasaya sürdü. Bunlardan biri, iOS hayranlarını çıldırtan iPhone XS Max. Bu arada, aynı zamanda dev bir mobil şirket olan Samsung, Galaxy Note 9'u piyasaya sürdü. Note 9 Android kullanıcıları için çok heyecan verici bir yenilik oldu. Her iki telefon da ciddi güçlere, son derece gelişmiş kameralara, muhteşem ve OLED ekranlara sahip. Ancak bu amiral gemiler, özellikle depolama seçenekleri, işlemciler ve özel özellikleri gibi çeşitli şekillerde oldukça birbirlerinden farklı. Peki hangi telefonun özellikleri daha iyi?

 

Bir cep telefonu satın alırken kullanıcıların dikkate aldığı şeylerden biri, telefonun boyutu ve ağırlığıdır. Apple iPhone XS Max, 208 gram ağırlığa sahipken, Samsung Galaxy Note 9, 201 gram ile daha hafif. Apple iPhone XS Max S Pen'i nedeniyle Samsung Note 9'dan yüzde 13 daha ince. Hem iPhone XS Max hem de Galaxy Note 9'daki ekranlar satın alabileceğiniz en büyükler arasında ve neredeyse aynı boyutta, iPhone XS Max ekranı 3D dokunmatik, HDR10 ve Dolby Vision ile 2688 x 1242 piksele sahip, Samsung Galaxy Note 9 ise ekranı 6.4 inç kavisli QHD + Süper AMOLED, HDR10 ve Dolby Vision ile 1440 x 2960 piksele sahip, Renk reprodüksiyonu açısından, Galaxy Note 9 RGB renk gamının yaklaşık %224 doğruluğu ile, 0.34'lük bir delta-E skoru ile elde edebiliyor. Apple iPhone XS Max ise RGB renk gamının yaklaşık %120'sini oluşturabilir ve delta-E 0.22'lik bir skordur. Buna ek olarak, her iki telefon cam tasarıma sahip, Note 9, Gorilla Glass 5 korumasını kullanıyor, Apple ise cihazda hangi camı kullandığını açıklamıyor. Ayrıca iPhone XS Max bir paslanmaz çelik kasa sunarken, Samsung Galaxy Note 9 alüminyum bir kasaya sahip ve her iki telefon IP68 sınıfında, yani 2 metreye kadar suya dayanabiliyorlar. Sadece Note 9'un bir kulaklık jakı olduğunu unutmayın. iPhone XS Max ‘de altın, uzay grisi ve gümüş renk seçenekleri mevcutken, Galaxy Note 9 daha renkli seçenekler sunuyor ve okyanus mavisi, lavanta mor ve gece siyahı renkleri bulunuyor.

 

Tasarım, boyut ve ağırlığın yanı sıra, satın almadan önce önemli bir detay işlemci. Hepimiz daha hızlı bir cihaz ararız. Böylece özellikle iş, oyun oynamak ve film izlemek için kullanabilirler. iPhone XS Max, önceki modellere kıyasla en iyi performansı veren A12 Bionic yonga ile geliyor. Bu 8 çekirdekli Neral motor, 6 çekirdekli işlemci ve 7nm çip geliyor. Öte yandan, Samsung Gakaxy Note 9 Snapdragon 845 / Exynos 9810 yonga seti ile birlikte geliyor. iPhone X'deki A11 Bionic işlemci, bir telefonun en hızlı yongasıydı ve 7-nanometre A12 Bionic, Apple'ın Snapdragon 845 üzerindeki liderliğini genişletti. Geekbench 4 genel performans testinde, iPhone XS Max 11.515 puanla not aldı - Not 9'un 8.876 skorundan çok daha iyi bir sonuç. iPhone XS daha fazla depolama seçeneği sunuyor, ancak her iki telefon da 512 GB'a kadar alan sunuyor. Galaxy Note 9, daha iyisini yaparak 512 GB'ye kadar genişletilebilir depolama olanağı ile telefonunuzun toplam kapasitesi 1 TB'a kadar çıkabiliyor.

 

Apple'ın yeni A12 Bionic'in avantajını vurguladığı bir alan, Neural Engine'de. Daha büyük bir sensörle hizalanan bu özellik, iPhone XS Max'in artık daha keskin bir şekilde sahneleri fark edebilen daha akıllı bir kamera sistemine sahip olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, çekildikten sonra bile bir görüntünün arka plan odağını değiştirme yeteneğini de sunuyor. Ön kamera ile ilgili olarak, Samsung Galaxy Note 9, 8 MP ve ekran flaşı ile daha iyi bir kameraya sahipken, iPhone XS Max, retina flaşlı 7 MP'ye sahip bir kamera sunuyor. Apple, XS Max arka kamerayı iki adet 12 megapiksellik sensörle donattı, ana model f / 1.8 diyafram ve f / 2.4 alt açıklığa sahip. Ayrıca faz algılama, optik stabilizasyon (OIS), çift optik zoom ve dörtlü LED flaşa odaklanabiliyor. Videolara gelince, telefon 4K ila 60 fps ve tam HD (1080p) 240 fps'de kayıt yapabiliyor. Galaxy Note 9 da 12 megapiksellik bir çift sensöre sahip ancak daha iyi rakamlara sahip. Üstün gece sonuçları ana sensörün f / 1.5 f / 2.4 diyafram açıklığı ile elde edilebiliyor. Optik görüntü sabitleme, iki yönlü optik zoom ve LED flaş da klasik özellikler olarak cihazda yer alıyor. Son olarak, videolar 60 fps'de 4K ve süper yavaş HD (720p) saniyede 960 kare (fps) hızında olabilir ve bu da iPhone XS Max'de dikkat çekici bir eksikliktir.

 

Hem Note 9 hem de iPhone XS Max, telefonun kilidini açmak için bir yöntem olarak yüz tanıma özelliğini sunuyor. Apple güvenliğe daha fazla önem veriyor ve ekstra olarak parmak izi algılayıcısıyla geliyor. Kullanıcı olarak belki düşündüğümüz önemli diğer bir faktör de pil ömrü. Note 9, bugün bir akıllı telefonda bulacağınız en güçlü 4000 mAh büyüklüğünde bir pile sahip, öte yandan XS Max üzerindeki 3,170mAh batarya ile hayranlık uyandıran bir performans sergiliyor ancak yine de Note 9'un gerisinde kalıyor. Note 9'un geliştirilmiş S Pen'inden başlayarak birkaç etkileyici özelliği var. Not almak ve çizim yapmak için kalemi kullanabilirsiniz ve artık telefonun uzaktan kumandası olarak da kullanabilirsiniz, çünkü artık dahili Bluetooth bağlantısı var. Başka bir Note 9 özelliği ise telefonu daha büyük bir monitöre taktığınızda mini PC olarak kullanmanızı sağlıyor. Tek ihtiyacınız olan bir USB-C-HDMI adaptör. 

 

Sonuç olarak, her iki telefon kendi artıları ve eksileri ile markaların amiral gemisi olmayı hak ediyorlar. Samsung Galaxy Note 9 ülkemizdeki satışa 7999 TL. fiyatla çıkarken, iPhone Xs Max’in Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi henüz bilinmiyor. ABD’de 1099 dolara satışa sunulan iPhone XS Max için ülkemizde satışa fiyatı 10 bin tl’nin üzerinde olması bekleniyor. Dünyanın en çok satan markalarına ait iPhone XS Max aksesuarları ve Galaxy Note 9 Aksesuarlarına her zaman ki gibi monoFe sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo