Sporda Giyilebilir Teknoloji Neleri İçerir?
11
Nisan 2018
Nur Kayalı

Sağlıklı bir yaşam için akla ilk gelenlerden biri kuşkusuz spor. Hatta bazılarımızın yaşam biçimi haline gelmiş durumda. Nihayetinde sadece fiziksel değil, ruhsal anlamda da fayda sağlıyor. Toplumda disipline ve aynı zamanda sosyal bir birey olmak adına önemli bir faktör oluyor.

 

Başta telefon olmak üzere akıllı ile başlayan veya giyilebilir teknoloji olarak adlandırdığımız cihazlar, hem amatör hem de profesyonel sporcular için teknolojinin farklı işlevleriyle donatılmış. Öyle ki sporla arası olmayanların bile dikkatini çekiyor ve kullanımı özendiriyor. Mesela akıllı bileklikler, birçoğumuzun az çok fikir sahibi olduğu skalada. Adımınızdan yaktığınız kaloriye, uyku kalitenizden nabız hareketlerinize birçok kıstası ölçüyor, hayat kalitenizi ve formunuzu iyileştirmede 1 numaralı yardımcınız oluyor. Tarz olarak klasik görünümde veya sportif yapıda olanı, siyah veya renkliyi, ya da saat görünümlü olanı seçmek size kalmış. Akıllı telefonunuzla senkronize edin ve ölçümü akıllı bilekliğinize bırakın.

 

Herhangi bir yetenek veya pahalı ekipman gerektirmeyen koşuya özellikle bakılabilir. Yüzdeyi düşündüğümüzde sahilde, parkta, bahçede veya spor salonunda birçoğumuzun tercihi oluyor çünkü. Spor eğitmeniniz olmayabilir. Ama akıllı koçunuz var! Kıyafetinize takın, uygulamayı indirin, ayarları düzenleyin ve koşmaya başlayın. Nasıl hareket edeceğinize dair izleme, analiz ve geliştirme yapmak için çalışan bir sensör ve ücretsiz uygulama (iOS / iPhone) kombinasyonu ile her milinizden en iyi şekilde yararlanın. Her çalışmadan sonra formunuzun analizi ve genel performans da dahil olmak üzere ayrıntılı bir çalışma sonrası özetine bakın. Koşarken anında geri bildirim için kulaklıklarınız aracılığıyla gerçek zamanlı işitsel ve motivasyon koçluğu edinin. Telefonunuz olmadan koşma seçeneğiniz de var (telefonunuzun yanınızda olmasını gerektiren ilk 10 dakikalık bir değerlendirme çalışmasından sonra) ve çalıştırma özeti ve kişiselleştirilmiş önerilere (GPS, hız ve mesafe verileri hariç) erişmek için sensör verilerini yükleyebilirsiniz. Telefonunuzu koşarken de yanınızda taşımak isterseniz koşu kol bantlarından faydalanın ve hatta kulaklık bölmeleriyle sporunuza odaklanın.

 

Peki ya profesyonel anlamda sporla ilgilenen ve bunu meslek edinenler için giyilebilir teknoloji nasıl yol gösterici olabilir? Tenis, golf, basketbol, kiteboard, boks, kayak; sizin de ileri derecede faaliyette bulunduğunuz alanlar ise atışlarınızı, vuruşlarınızı öğrenmeniz için sensörlerle donatılmış ve telefonlardaki uygulamalarla desteklenen, ödüllü, akıllı ürünlerle skorlarınızı izleyin ve daha iyisine ulaşmada öneriler alın. Kurs performansınızı takip edin ve güçlü ve zayıf yanlarınızın neler olduğunu belirlemek için telefonunuzda anında vurduğunuz her çekimi izleyin. Dünyanın dört bir yanından sporcular arasındaki yerinizi öğrenin. Yani sporunuzun tüm yönlerini ortaya çıkarın;

 

 

PIQ and Rossignol Kayak Takip Bandı/Cihazı,

 

PIQ And Mobitee Golf Takip Cihazı,

 

PIQ and North Kiteboard İzleyici Cihaz,

 

PIQ Everlast Boks İzleyici Kol Bandı/Takip Cihazı,

 

PIQ and Babolat Tenis/Swing İzleyici Kol Bandı/Takip Cihazı

 

Sonuç olarak; spor ve etkinliğinize dair verilere sahipsiniz. Sağlığınıza dair değişimleri görmek istediğinizde sadece basit bir tartıdan ibaret olmayan vücut kompozisyon analizi cihazları, bütün bir ailenin analizlerini saklayacak: Nokia Health.

 

Pek çok sağlık ve fitness uygulamasında istediğiniz zaman trendleri görüntüleyin, hedefler belirleyin ve sağlıklı yaşayın.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo