Yenilikçi Kamerası ile Galaxy S9 ve S9 Plus Türkiye’de !
28
Şubat 2018
Nur Kayalı

Galaxy S9 Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıma çıktı. Ülkemizde ve dünyada birçok teknolojik bünyenin gözü kulağı bu tanıtımdaydı elbette. Ülkemizde şu an Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modelleri ön siparişe açılmış durumda. Galaxy S9'un Türkiye fiyatı ön siparişte 4599 TL, S9 Plus’un fiyatı 5199 TL olarak belirlenmiş. 

 

S9 ve Plus model, ilk bakışta şık renkleri (leylak moru, gece siyahı, titanyum grisi ülkemizde satışta olan renkleri) uçtan uca ekranı ve hantal olmayan narin yapısı ile göz dolduruyor. 

 

Samsung'un Super AMOLED panelleriyle kontrast oranlarını ve renk skalasını mükemmel kelimesi ile tanımlayabiliriz.

 

Cihazın alt kısmında, şarj etmek için tek bir USB Type-C bağlantısı ve 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor.  MicroSD ve nano-SIM kart yuvası solda, ses ve güç butonu sağda. 

 

Galaxy S9’da teknik anlamda; 5.8 inç 18.5: 9 QHD + (2960 x 1440) ekran, 4GB RAM, 64GB depolama alanı (microSD ile 400GB'a kadar genişletilebilir / ki bu aynı anda birçok uygulamayı hızla çalıştırabileceğiniz anlamına gelir), 3000 mAh batarya, arka kamerada OIM'li 12 megapiksel (f / 1,5-f / 2,4), ön kamerada 8 megapiksel (f / 1.7) sıralayabileceğimiz ölçütler.

 

Galaxy S9 Plus’da teknik anlamda şu spesifikasyonlar bulunuyor: 6.2 inç, 1440 x 2960 piksel, 568 ppi, Super AMOLED, HDR10 ekran, Exynos 9810 Cortex-A55 işlemci, 6 GB RAM, 64 GB / 128 GB / 256 GB depolama alanı, microSD destek, 12 MP ( f/1.5-2.4 diyafram, 26 mm, 1.4 µm, Dual Pixel ) + 12 MP (f/2.4, 52 mm, 1 µm, AF) arka kamera, 8 Megapiksel f/1.6 lens ön kamera, 3500 mAh pil, Android 8.0 Oreo işletim sistemi, USB Type-C (v3.1) – Wi-Fi a/b/g/n/ac – GPS – NFC – Bluetooth 5.0 bağlantı.

 

Bu akıllı telefonlar, IP68 sertifikasıyla (ki bu anlamda üst seviyelerdendir) toza ve suya dayanıklı.

 

Samsung, Apple'ın Animoji’sine alternatif olarak bir özellik oluşturmuş durumda. Önceden tanımlı emojiyi yüzünüze eşleyen Apple uygulamasının aksine, Samsung'un AR Emoji'si; kendi model avatarınızı Bitmoji tarzında oluşturmanıza olanak tanıyor ve IR kamera aracılığıyla yüzünüzle eşleştiriyor. AR Emoji, yüzünüzün 3D görüntüsünü almanıza ve ardından bu ayrıntıları bir Emoji sürümü oluşturmak için kullanmanıza olanak tanıyor. 

 

Telefonun kullanım şeklinize büyük bir değişiklik yapması; muhtemel güncellemeler, IRIS ve yüz tanıma sistemlerine yapılan güncellemelerle ilgili. Evet, Galaxy S8 ve S8 Plus ile bu biyometrik giriş teknikleri geçen yıl bizlere tanıtıldı, bu yeni değil; ancak Galaxy S9'da Samsung, iki sistemi bir araya getirerek bunu “Akıllı Tarama” olarak adlandırıyor.

 

Düşük ışıklı kamerayı bu kadar özel kılan şey nedir?

 

En önemli gelişmelerden biri kuşkusuz ikili diyafram yapısı. Kamera otomatik olarak, çekim yaptığınız sahneye göre ayarlanıyorr; insan gözü değişen ışığa uyum sağlayabiliyor. Daha parlak sahneler için Galaxy S9 anında f / 2.4'e geçebiliyor, bu sayede biraz daha fazla alan derinliği elde edersiniz. Eğer gün ışığından daha karanlık bir ortamdaysanız kamera, f / 1.5 diyafram değerine ayarlanır. Slow-mo özelliği de geliştirilmiş, bu sayede saniyede 960 kare çekilebilir. Deneyimli fotoğrafçılar, kameranın Pro modunda kendileri için açıklık boyutunu seçebileceklerini duyunca çok mutlu olacaklar. 

 

Otomatik hareketi algılama özelliği ile herhangi bir çekimi kaçırmazsınız. Bir şey ekrandaki hareket algılama bölümüne geldiğinde telefon, yavaş çekimleriniz için hemen kayıt başlatacaktır. Bu klipler, Twitter'da veya WhatsApp'da paylaşılabilir veya telefonunuzun duvar kağıdı için bir animasyon olarak kaydedilebilen GIF dosyalarına çevrilebilir.

 

Bixby Vision ile Samsung, kamerayı kullanarak onu gerçekten kullanışlı kılmanın bir yolunu buluyor. Bunun en iyi örneği gerçek zamanlı çeviriler: kameranıza yabancı bir dilde levha veya görsel odakladığınızda telefon, kelimeleri anında çevirecektir. Bunun dışında kameranızı hızlı bir kalori okuması için yiyeceklere veya konuma dayalı bilgi için herhangi bir binaya odaklayabiliyorsunuz.

 

Samsung, hoparlörlerde daha yüksek ve net ses için AKG ile birlikte çalışmış. Ve Dolby Atmos ses standardını entegre ederek 360-surround ses oluşturmuş.

 

Galaxy S9'un S8'e çok benzeyeceği çokça konuşulanlar arasındaydı ve öyle de oldu. Bu kadar kısa sürede yeni amiral cihazların çıkması belki teknoloji severlerin beklentilerini tam olarak karşılamıyor çünkü bir önceki model ile çok fark oluşturamıyor. Yine de teknik ilerlemelerin günlük hayatımıza gün be gün farklılık katması ve yeni gelişmelerin biz kullanıcılara tanıtılması değerli olsa gerek. Ve bir Android telefon almaya karar verdiyseniz Samsung'un bu son modeline bakmadan geçemeyeceksiniz.

 

Samsung Galaxy S9 Telefon Kılıfı ve Ekran Koruyucuları

Samsung Galaxy S9 Plus Telefon Kılıfı ve Ekran Koruyucuları

 

ürünlerimizi www.monoFe.com'da inceleyebilir ve satın alabilirsiniz...


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo