Yeni Nesil Bluetooth İzleyici Cihazlar
23
Ocak 2018
Nur Kayalı

Hepimizin başına geliyor. Önemli bir eşyamızı bir yere bırakıyoruz ve tekrar bulmak için dakikalarca bakınıyoruz. Stresi de cabası.

 

Bluetooth İzleyiciler Nedir?

 

Teknik yapısı sayesinde iliştirdiğiniz eşyalarınızı çeşitli özelliklerle bulmanıza yardımcı olan küçük akıllı cihazlar.

 

Bluetooth Low Energy'nin (BLE veya Bluetooth 4.0 olarak da bilinir) yükselişi, Bluetooth cihazlarıyla yapılabilecek işlemlerin önünü açtı.

 

Artık üreticiler, Bluetooth'u sadece kulaklıklar, hoparlörler ve bilgisayar çevre birimleri haricinde küçük bir batarya ile 1 yıl çalışabilecek küçük cihazlara dahil ettiler.

 

Bunlardan bir tanesi de, anahtarlarınıza, cüzdanınıza, çantanıza, değerli bir eşyanıza, evcil hayvanınıza veya takip etmek istediğiniz diğer nesnelere takabileceğiniz küçük Bluetooth izleyicileri. Bunlar, üretici tarafından oluşturulan bir izleme servisine BLE aracılığıyla bağlanıyor ve sizinle eşyalarınız arasında bir bağlantı oluşturuyor. Hem iOS ile hem Android cihazlarla çalışıyor. 

 

Satın aldığınız belirli Bluetooth izleyicisinin ve bunlarla birlikte gelen yazılımın özelliklerine göre, cihazlar onları bulmanız gerektiğinde sizi sesle uyarıyor; cihazın en son nerede ve ne zaman göründüğünü harita gösteriyor. Aynı izleme servisinin diğer kullanıcıları, kayıp öğenizin yakınında iseler sizi uyarabiliyor.

 

Konuyla ilgili herhangi bir karışıklığı önlemek için şunu vurgulayalım: Bluetooth izleme cihazları, GPS cihazları değildir. Dolayısıyla aynı işlevi görmezler.

 

İşte popüler Bluetooth destekli izleyicilere/buluculara birkaç örnek;


 

TrackR Bravo

 

Bluetooth aralığı, 100 fite / 30 metreye kadar olan TrackR'nin uygulaması ile kaybettiğiniz veya bulamadığınız eşyalarınızı TrackR'ın Distance Indicator veya Crowd GPS'i sayesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. TrackR uygulaması, size kaybettiğiniz eşyanız ile aranızdaki mesafeyi göstermektedir; kaybolan anahtarlığın ne kadar uzağınızda olduğunu bileceksiniz. Telefonunuzu bulamıyor musunuz? TrackR cihazınızın butonuna basın ve telefonunuz çalsın, üstelik sessiz modda olsa bile!

 

 

TrackR Pixel

 

TrackR uygulamasıyla birlikte çalışır; böylece yanlış yerleştirilmiş öğenizi kolayca bulabilirsiniz. Yapısı itibariyle küçük, hafif ve parlaktır. Ve 30 metre Bluetooth menzili vardır. Yüksek zil ve LED ışığıyla karanlıkta bile kullanabilirsiniz. Kayıp telefonunuzu bulmak için TrackR pikseline basmanız yeterlidir; titreşim modunda olsa bile yüksek sesle çalacaktır.


 

Tile Pro Sport

 

200 fit / 60 metre aralıkta çalışır. Ki bu Tile Mate'in 2 katı kadardır. Butona iki kez hafifçe dokunduğunuzda telefonunuz sessizde dahi olsa çalar. Uygulaması, eşyanızı ne zaman ve nerede bıraktığınızı gösterir. Milyonlarca kullanıcıyla Tile Topluluğu, hızlı bir şekilde eşyalarınızı bulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca suya dayanıklı yapısı vardır.


 

Chipolo Classic

 

Bir telefonla 9 Chilolos'a kadar eşleştirme sağlanabilir; herhangi bir Chipolo, 4'e kadar farklı telefona bağlanabilir. Chipolo, dahili bir sıcaklık sensörü ile bir termometre olarak da hizmet eder. Selfie çekmek için Chipolo'yu sallayın. Akıllı telefonunuzu bulmak için Chipolo'yu sallayın. İliştirdiğiniz cihazı bulmanız için 60 metreye kadar Bluetooth menzili sunar.



 

Pebblebee

 

Kayıp eşyaları bulmada yardımcı olmak için yüksek sesli zil ve parlak LED içerir. 60 metreye kadar menzili vardır. Uzun ömürlü dayanıklılık için cerrahi sınıfı paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Telefon, sessizde olsa dahi çalışır. Menzil dışında olduğunuz halde uygulama yine de yardımcı olabilir. Bulucunun "Last Known Location" özelliğiyle en son ne zaman menzilde olduğunu görmek için uygulamanın haritasını kullanın.


Lapa

 

Çocuklar ve evcil hayvanlar için de mükemmeldir. Facebook'ta paylaşmak ve arkadaşlarınızın ve ailenizin yardımını almak için bile bir seçeneği var. Suya dayanıklıdır ve 60 metre Bluetooth menzili vardır. LED ışığıyla kolay kullanım sunar.

 

Nihayetinde; rahatlayın ve endişelenmeyi Bluetooth izleyici cihazlara bırakın.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo