Uyku Düzensizliğine Akıllı Çözümler
15
Ocak 2018
Nur Kayalı

Gün boyunca yorulan ruhun ve bedenin kendini yenilemesi için sağlıklı ve yeterli uykuya ihtiyacı vardır. Zira, kaliteli vakit geçirebileceğiniz güzel bir gün, yine kaliteli bir uykuyla başlar.

 

Yetişkinler için 7 ile 9 saat uyku yeterli olabilse de bu süre, kişiden kişiye değişebiliyor. Tabii bazılarımız için uyku düzenini sağlayabilmek, günlük hayattaki en büyük problemlerden biri.

 

Uykusuzluğun birçok nedeni olabilir: çalışma düzenindeki bozukluklar, hastalıklar, stres, saat düzeninin bozulması, psikolojik problemler, aşırı kafein kullanımı vb. Uzmanlar, konuyla ilgili birçok tavsiye sunuyor. Loş ışıkta, sessiz bir ortamda uyumak gerekiyor. Bitki çayları veya ılık bir duş, uykuya dalmada rahatlatıcı bir seçenek olabiliyor. Yatmadan 3-4 saat önce yemek yemeyi kesmek önem arz ediyor. Spor yaparak da iyi bir uykuya zemin hazırlanabiliyor. Uyku gelmeden yatağa girmemek ve yatak odasının ısısını normal seviye tutmak da seçenekler arasında. Tüm bunlar size tam anlamıyla bir çözüm sağlamamış olabilir. Öyleyse uyku düzensizliğine birkaç akıllı cihaz önerebiliriz.

 

Aslında uykusuzluğun giderilmesinde yapılması gereken en önemli şey, uykusuzluğun gerçek nedenini bulmaktan geçiyor. Bu konuda analiz sağlayan ve sağlıklı bir uyku düzeni oluşturmaya yardımcı olan uyku sensörlerine bakabiliriz. Örneğin Sevenhugs hugOne Uyku Sensörü, 3 yaşından itibaren 8 kişiye kadar uykuyu (hafif uyku, derin uyku ve uyanıklık evreleri) izleyebiliyor. Kurulumunun ve kullanımının kolay olması büyük bir avantaj: takılacak, senkronize edilecek ve şarj edilecek bir şey yok. Yatak odasında sıcaklık ve nemi izleyerek ana yaşam alanı için hava kalitesine bakıyor; en dinlendirici gece uykusu için ideal ortamı oluşturuyor. Uyku döngüsündeki en iyi anı belirlediğinde otomatik olarak ses çıkarıyor; böylece, tüm ailenin daha dinlendirici hale gelmesi sağlanıyor. Kulağa hoş gelmiyor mu?

 

Ses ve ışık efektleri kombinasyonu ile uykuya geçişleri takip eden ve geliştiren Withings Aura Akıllı Uyku Cihazı ise bir başka seçenek olarak karşımızda. Aura, uyku sensörü tarafından gece boyunca kaydedilen verileri kullanarak uyanma programınızın zamanlamasını kişisel uyku döngülerine ayarlayan akıllı uyandırma işlevi sunuyor. Uykunuzu neyin olumsuz etkilediğini anlamanıza yardımcı olan ses, ısı ve ışık düzeylerini analiz ediyor. Şunu söylemeden de geçmeyelim: bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

 

İlaçsız, doğal olarak uykuya dalmanıza yardımcı olan bir metronomdan bahsedelim. Dodow ile uykuya dalmak 25 dakikadan fazla sürmüyor. Sıkıntılı düşünceler, stres, huzursuzluk, kronik uykusuzluk vb. sorunlarda işe yarıyor. Dodow, tavana yumuşak bir mavi ışık yansıtıyor: gözlerinizi açın ve ışığı izleyin, nefesinizi ışıkla senkronize edin. 6 yaşındaki bir çocuk tarafından bile kullanılabilir. Uyku hapları ve melatonin ile karşılaştırıldığında uzun vadede düşük maliyetli bir çözüm. Bu arada, yan etkileri bulunmuyor.

 

Son olarak; Ruggie Çalar Saat Özellikli Uyandırma Paspası’na bakalım. Sabahları alarmı sürekli erteleyen, işine veya okuluna geç kalan, panik içinde koşuşturan kişiler için harika bir çözüm. Çünkü alarmı durdurmak için 3 saniye boyunca paspasa basınç uygulamanız gerekiyor. Bunu 30 saniyeye kadar çıkarabiliyorsunuz. Yataktan kalktığınız için sizi uyaran kişiselleştirilmiş MP3'ler dinleyebiliyorsunuz. 90-120 desibel arasında değişen seslerle telefonunuzdan daha yüksek sesle çalıyor. Sadece 3 adet AAA pil takın: Ruggie kullanılmaya hazırdır.

 

Akıllı uyku cihazları, size uykusuzluk için güzel çözümler olabilir. Yine de birçok seçeneğe başvurduysanız ve ileri düzeyde uykusuzluk problemi çekiyorsanız mutlaka doktora başvurmalısınız. Çünkü uyku problemleri, hastalıkların göstergesi olabilir.


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo