Oyun Aksesuarlarını Nasıl Seçmelisiniz?
06
Ekim 2017
Nur Kayalı

Bilgisayarınıza en sevdiğiniz oyunları yüklediniz. Peki ya favori uygulamalarınızla kullanabileceğiniz aksesuarlarınız hazır mı? En iyi deneyimi elde etmek için teknik özellikleriyle kaliteli bir oyun kulaklığına ihtiyacınız olacak. Elverişsiz bir mouse, size üst düzey bir oyuncu olmanızda yardımcı olamayacaktır.

 

Oyun kulaklıklarında 4 önemli faktör öne çıkıyor: ses, konfor, dayanıklılık, mikrofon.

 

Soundstage, seslerin kafanızın merkezinden değil, farklı yönlerden geldiği yanılsaması üretme kabiliyetidir. "Düşmanınızın" yaklaştığını duyduğunuzda, hangi taraftan, hangi yükseklikte ve hangi hızda geldiğini bilmek büyük bir avantaj. Bu, çoğu "oyun" kulaklığının verimli şekilde yapamadığı bir şey. Sürükleyici bir oyun için; daha iyi, daha gerçek ses ortamı gerekmekte. Her ortam ayrıntısında yüksek kalitede ses bekleriz. Tabii ki, bass özelliği gözden kaçırılmamalı.

 

Uzun saatler oyun oynamak, kaliteli malzemelerle düzgün bir hal alabilir. Büyük, peluş, kulak üstü kulaklıklar en iyi konforu sunar. Ağırlık da önemlidir, rahat modeller genellikle çok hafiftir ve başınıza çok az baskı uygular. Nihayetinde, saatler sonunda kulaklarınızı rahatsız etmeyeceğinden emin olmalısınız. Elbette Bluetooth ile çalışan kulaklıklar gözde ürünlerden.

 

Oyun kulaklıkları sık kullanıldığından dayanıklılık önemli bir rol oynamaktadır. Ayda bir yeni bir kulaklık almak istemezsiniz. Paranızı, zaman testine dayanacak sağlam ve kaliteli bir kulaklık üzerine harcayın.

 

Gelelim mikrofona. Grup halinde oynarken mutlaka kötü mikrofona sahip biri çıkar. Siz, o olmak istemiyorsunuz. Mikrofon, anlaşılması kolay, temiz ve net bir ses çıkarmalı.

 

Oyun mouselarında ise özelleştirme yaparak daha rahat bir kullanım oluşturabilirsiniz; bu, basit iki butonlu farenin sunabileceğinden daha fazlasını sunacaktır. Ayrıca, oyun için optimize edilmiş yüksek kaliteli optik sensörler ve ayarlar nedeniyle normal farelerden daha hassastırlar. Aslında sadece FPS veya RTS oyuncuları için değil, internette gezinirken bile kesinlikle daha hızlı olacaksınız. Kaldı ki yumuşak kauçuk yapılı ve özel olarak şekillendirilmiş gövdeyle bir mouse, gün boyu konfor sağlar. Hatta seçeceğiniz mouse ile sağ veya sol elle kullanım sağlayabilirsiniz. Kimilerinde bulunan LED özellik, hem görünüm hem de işlevsellik açısından elbette bir artı.

 

İyi bir mouse için birkaç kıstasa bakarak karar verebiliriz. İlk olarak izleme hızına bakmalıyız. Mouse, hızlı hareketlere ayak uydurabiliyor mu? Bir oyun faresi hareketinizi tam olarak izlemelidir. Çoğu mouse, acceleration özelliğini destekler ancak bu, çoğu kişinin devre dışı bıraktığı bir özellik. Çünkü fare imlecinize ekstra hareket eklemek istemezsiniz. İkinci olarak, jitter detayı önemlidir. Fareyi düz bir çizgide hareket ettirdiğinizde, düz bir çizgi mi oluşturuyor? Nihayetinde yatay ve dikey eksende ani hareketleri olmamalı. Jitter ile minik hareketleri uygulayamazsınız. Elbette "polling rate" denilen mouse ayarına bakmadan olmaz. 125 Hz, 500 Hz veya 1000 Hz vb. olarak ayarladığınızda o oranda hareketi kaydediyor mu? Son olarak, hassasiyete bakalım. Mouse DPI / CPI hassasiyeti ne kadar yüksek olursa mouse imleciniz, el hareketinize göre o kadar uzağa gidebilir. 

 

Piyasadaki en iyi oyun aksesuarlarını monofe.com’da bulabilirsiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo