Sağlıklı Yaşam İçin Akıllı Ürün Önerileri
05
Ekim 2017
Nur Kayalı

Sağlıklı bir yaşam planı, hepimizin ortak paydası. Günlük hayatın koşuşturmasında gözümüzden birçok ayrıntı kaçıyor. Sağlığımızla ilgili dikkat etmemiz onlarca kuralı unutabiliyoruz. Günümüzde sağlıklı yaşama yönelik adımlar atmamıza yardımcı olabilecek pek çok ürün ve uygulama mevcut. Ve bunlar artık erişilmez değil. Yeni teknolojilerle entegre olmaları da elbette bir avantaj.

 

Düzenli ölçüm yapmak, sağlıksız bir yaşam biçiminin etkilerini en aza indirmek ve sorunları önceden tespit etmek konusunda özellikle önemlidir.  Bu kontrol, doktora gitmek yerine geçmez, ancak bize düzenli bilgi sağlar ve hayatımızı kolaylaştırır.

 

Ölçümleri yapan cihazları satın alırken ilk olarak ürünün test edilmiş ve onaylanmış olmasına dikkat etmeliyiz. İşlevselliği ile klinik olarak doğrulanmış, tıbbi açıdan doğru bir cihaz, bize kesin bilgi verecektir. Nihayetinde modern hayatın içinde hafif ve taşınabilir yani kompakt bir ölçer, kullanışlılık açısından iyi bir kıstas. Yalnız, hayati derecede önemli olan sağlık problemlerimizde doktor kontrolü, önceliğimiz olmalı.

 

Apple iOS ve Android uyumluluğu olan bir cihazla örneklendirmek istersek iHealth kablosuz tansiyon cihazından bahsetmek yerinde olacaktır. Çünkü bu bilek monitoründen doğru sonuçları almak için cihazı Bluetooth ile bağlamak ve ücretsiz iHealth MyVitals uygulamasını indirmek, talimatları izlemek, kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. Uygulama, düzensiz kalp atışlarını algılıyor; sınırsız kullanıcı ve okumaları depolayabiliyor. Hatta verilerinizi sağlık uzmanınız veya aile üyeniz ile Excel, CSV veya PDF formatında paylaşabiliyorsunuz.

 

Akıllı telefonunuz veya tabletinizle (Apple iOS 7.0 veya sonraki sürümleri, Kindle, Android 4.4 veya sonraki sürümleri) kablosuz olarak çalışabilen bir örnekle devam edelim: QardioArm. Bu cihaz da verilerinizi paylaşmanıza olanak tanıyor. Kurulumu kolay. Düzensiz kalp atışı algılaması ile sistolik ve diyastolik kan basıncı seviyelerini ve kalp atış hızını ölçüyor. Yalnızca bu da değil. Üçlü ölçüm ortalaması, hatırlatıcılar, konumlar arası izleme ve daha pek çok şey sağlıyor. Uygulaması AKardiyo, App Store'da ve Google Play'de mevcut. Tansiyonunuzu kontrol altında tutmanın harika bir yolu. Evde, ofiste veya seyahatte kan basıncınızın nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Bu bilgilerle yaşam biçiminizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

 

Gün içinde sıklıkla sorun yaşadığımız durumlardan biri de duruş bozukluğudur. Farkında olmadan iki büklüm şekilde ders dinleriz, kambur yürürüz, bilgisayar başında boynumuz eğik işlerimizi toparlarız. Bu, gün sonunda boyun, bel ve sırtta ağrılara sebep olabilir. Yorgunluk ve sinir de cabası. Gün boyunca kendi başınıza duruşunuzu takip etmek muhtemelen en iyi sonuçları vermeyecektir. Lumo gibi bir aktivite takipçisi size yardımcı olabilir. Bu cihazla, duruşunuzu, attığınız adımları, gittiğiniz mesafeyi ve yaktığınız kalorileri görebilirsiniz. Hafif titreşimler, kambur durduğunuzda düzelmenizi hatırlatır. Manyetik klipsiyle kolayca taşıyabilirsiniz. Akıllı telefonunuzda yükleyebileceğiniz uygulama ile kolayca kullanabilirsiniz. Nihayetinde uygulama, duruş koçluğundan aktivite izlemeye kadar çeşitli etkinliklerde doğru bilgiler iletiyor. Yalnız dikkat edelim. Tıbbi implantlar (kalp pilleri vb.) olan kişilerin doktorlarına danışması tavsiye olunur.

 

Sağlık konusunda dikkatinizi çekmek istediğimiz bir şey daha var: daha fazla su içmek. Çünkü su,  genel sağlığımıza çok iyi geliyor, güzel bir cilt için onlarca kreme meydan okuyabiliyor ve kilo verirken en iyi yardımcımız oluyor. Öyle bir mucize ki başka içecekler yerini tutamıyor. O halde, ne kadar su içtiğimizi bilmemiz ve ilerlememizi takip etmemiz gerek. Kompakt ve şık bir cihaz olan H2OPal, su içmeniz için hatırlatma yapmak adına otomatik olarak su alımını izler. Bu konuda tam da aranılan bir ürün. Çünkü fiziksel aktivite, hava durumu, ağırlık ve yaş temelinde, her gün için ayarlama yapar. Kullanıcı dostu uygulamasıyla zorluk çekmezsiniz. Sanırım bu akıllı hidrasyon izleyiciyi çantamızdan eksik etmeyeceğiz. 

 

Akıllı sağlık ve spor ürünlerini www.monofe.com'da bulabilirsiniz.


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo