Hub Adaptör Nedir? İhtiyaçlarınıza Uygun Bir Hub Nasıl Seçilir?
25
Eylül 2017
Nur Kayalı

Yalnızca birkaç USB bağlantısıyla donatılmış masaüstü bilgisayarların çok ötesine geçtik.  Bir ev kullanıcısının, USB tabanlı bir klavye, mouse, yazıcı, tarayıcı ve hafıza kartı okuyucusunun yanı sıra iPod'lar, telefonlar, e-kitap okuyucuları ve diğer taşınabilir cihazlar için kablolar şarj / senkronizasyon yapması olağandışı bir şey değil. İşte hub adaptör, bu noktada hayatımızı kolaylaştırıyor.

 

USB hub adaptörlere dair farklı modeller arasında kalite, özellikler ve güvenlik konusunda aklınızda soru işaretleri olabilir.

 

Bu adaptörlere aşina değilseniz endişelenmeyin. Nasıl ki elektrikli aygıtları prize takıyorsak USB aygıtları için de bir USB soketi gerekli. Bilgisayarınızdaki bir USB bağlantı noktasının kapasitesini birçok aygıta dönüştürmek için bir hub kullanırsınız, tıpkı evinizde veya ofisinizde birden çok elektrikli cihaz için çoklu priz kullanmanız gibi.

 

Güç şeritlerinin hepsi aynı olmadığı gibi, tüm USB hub adaptörleri eşit güçte değildir. Özellikler ve spesifikasyonlara dikkat etmekle beraber, bilgisayarınızdaki mevcut donanımdan (masaüstü veya dizüstü bilgisayar gibi) haberdar olmanız gerekir.

 

Teknik özelliklerden (tasarımı, bağlantı sayısı, vb.) önce en önemli özellik hakkında konuşalım: iç yapısı ve güvenlik önlemleri. Elbette teknolojik bir ürün alırken en önemli madde bu. Kaliteli bir ürün satın alarak bu endişelerinizi giderebilirsiniz. Zira kaliteli olan adaptörlerde kablosuz cihazlara müdahale etmeyi önlemek için EMI koruması, dahili aşırı gerilim, aşırı akım, sızıntı ve kısa devre koruması bulunur.

 

Güç noktasına bakacak olursa diyebiliriz ki USB hub adaptörleri, ya bilgisayardan güç alır ya da ayrı bir güç bataryasından güç sağlar. Eğer taşınabilirlik sizin için sorun olmuyorsa fazladan bağlantısı olan hub adaptörleri tercih etmeniz, sizin için hem daha uygun fiyatlı hem de kullanışlı olacaktır. Bütün hub adaptörler, aynı boyut ve tasarımda olmadığından ihtiyaçlarınıza uygun olan tasarımı bulmanız tabii ki önemli.

 

Bundan başka, farklı amper çıkışları ve veri aktarım hızları ve algılamaları, kullanıcı deneyiminize büyük rahatlık getiriyor. Örneğin ekranınızı, USB C adaptör HDMI bağlantısıyla genişletebilir ve 4K UHD veya Full HD 1080p videonun HDTV'ye, monitör veya projektöre doğrudan akışını sağlayabilirsiniz. Veya klavye, mouse, thumb sürücüsünü bağlayabilir ve SD kart okuyucusundan dosyalara erişebilirsiniz. Ya da Thunderbolt 3 USB 3.1 Type-C bağlantı noktası üzerinden videoları TV'nize, monitörünüze veya projektörünüze oynatabilirsiniz. Bu, cihazınızı adeta işlevsel bir masaüstü sistemine dönüştürmek oluyor.

 

Son dönemde Macbook için üretilen dönüştürücüler hayli revaçta. Özellikle Satechi marka ürünler bu konuda bizce ilk sırayı alıyor. Çünkü çok kullanışlılar ve kaliteleri ile göz dolduruyorlar. Tabii sadece Macbook ile bitmiyor. USB uyumlu cihazlar için çokça çevirici & dönüştürücü seçeneği var. Windows XP / Vista / 7 / 8 (32/64 bit), MacOS-X, Linux işletim sistemleriyle uyumluluğu da artısı. Kesinlikle göz atmaya değer.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo