Sağlıklı ve Lezzetli Sunumlar İçin Akıllı Mutfak Yardımcıları
18
Eylül 2017
Nur Kayalı

Mutfaklar evin merkezi gibidir. Fakat çoğumuzun günde 3 kez sağlıklı yemek pişirecek vakti yok. Sabaha taze bir meyve suyu ile başlamak istiyoruz, ancak hazırlama ve temizleme işlemi bizi vazgeçiriyor. İşten eve döndüğümüzde sağlıklı ve besleyici bir şeyler olsun istiyoruz, ancak genellikle 1 2 saat sonra yoruluyoruz.

Neyseki daha iyi, daha hızlı ve daha sağlıklı yemek pişirmemize ve lezzetli içecekler oluşturmamıza yardımcı olacak, akıllı mutfak ürünleri bizlere yardımcı oluyor.

 

Pişirme ile başlayalım. Restoran kalitesinde sonuçlar sağlayan, hassas sıcaklık kontrolü kullanılan yemeklere ne dersiniz? Gıda maddelerinin vakum ile kapatılmasını ve daha sonra hassas bir sıcaklıkta ayarlanmasını ifade eden bu teknikle başka herhangi bir pişirme yöntemiyle elde edilemeyen sonuçlar alabilirsiniz. Geleneksel pişirme yöntemlerini kullanırken ısı ve sıcaklık üzerinde kontrol sahibi olamazsınız. Dolayısıyla, yiyecekleri sürekli olarak pişirmek, çok zor ve zaman alıcıdır. Yiyeceklerin üstü pişmiş olur, içi çiğ kalır, lezzeti kaybolur. Kimi zaman da kurur ve atık olur. Örneğin, geleneksel olarak pişirilmiş pirzola, kuruma sonucunda hacminin % 40'ına kadarını kaybeder. Hassas pişirme ise gıdayı kesin bir sıcaklığa getirir ve tutar. Aşırı pişirme hakkında endişelenmezsiniz. Bu konuda sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bir akıllı cihaz: Anova Sous.

 

İnternet sitelerinde onlarca tarif görüyorsunuz. Misafirleriniz için lezzetli ikramlar içeren sofralar hazırlamak istiyorsunuz. Fakat ölçümler konusunda bir türlü kıvamı tutturamıyor veya resimlerde görülen gibi bir sonuç elde edemiyorsunuz. Sonuç biraz hayal kırıklığı biraz da zamandan ve paradan israf olabiliyor. O halde bir akıllı cihaz yardımıyla ölçümü unutun, sadece ölçek üzerine bir kap yerleştirin ve malzemenizi dökün. Bu kadar kolay olur mu demeyin. Piyasadaki Perfect Bake Pro isimli ürünle bir şefin elinden çıkmış ikramlarınız olabilecek. Çünkü bu ürün, hem elinizdeki malzemeyle size yapabileceğiniz tarifleri gösterir hem de malzemeleri döktüğünüzde size ne zaman duracağınız konusunda uyarı verir. Tariflere kolayca ulaşmak istediğinizde test edilen 300'den fazla yemek tarifinden birini seçebilir ya da kendi yemeklerinizi ekleyebilirsiniz.

 

Gözde karışımlar ve içecekler söz konusu olduğunda öyle akıllı ürünler var ki kolay kullanımlarıyla hiç acemilik çekmeyeceksiniz. Akıllı ölçek ve uygulama ile birlikte, her bir tarifte size rehberlik eden ve kalorileri, yağları, karbonhidratları, proteinleri vb. hesaplamak için eklediğiniz her malzemeyi tartan akıllı blender Perfect Blend Pro gibi. Tarifler arasından seçim yaparak akıllı ölçümleme ile zahmetsizce sağlıklı içecekler yapabileceksiniz. Kesinlikle detoksların vazgeçilmezi olacak.  

 

Gün içinde çoğumuzun vazgeçilmezi güzel hazırlanmış bir kahvedir. Yalnız, aynı tadı ve iyi bir pişirmeyi her zaman yakalamak kolay olmuyor. Kahvenin şahane lezzetlerini kolayca tekrarlamak, kaydetmek ve programlamak istiyoruz. Behmor akıllı kahve makinesiyle demleme profili oluşturabilir, uygulama kütüphanesinden seçim yapabiliriz. Yani telefonla özelleştirilebilen, sıcaklık kontrollü, farklı filtre seçenekleri ile kolayca uygulanan bir cihaz: bizce mutfağınızın en gözde ürünlerinden biri olmaya aday.

 

Akıllı mutfak ürünlerinde birçok çeşidi www.monofe.com'da bulabilirsiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo