10. Yıla Özel, Özel Bir Telefon: iPhone X!
14
Eylül 2017
Nur Kayalı

12 Eylül Steve Jobs Tiyatrosu’nda lansmanı gerçekleşen Apple ürünleri, bütün teknoloji severler için yeniliklerle dolu. iPhone 8, 8 Plus, Apple Watch Seri 3, Apple TV 5.Nesil… Çoğumuzun teknolojisine dair tahminler yürüttüğü cihaz, iPhone X, tasarımı ve özellikleriyle içlerinde kuşkusuz en çok dikkat çekeni. Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz teknik özellikler ve görseller, lansmanda kendini gösterdi, yalnız iPhone X ismiyle. Evet. Bu akıllı telefon, iPhone 8 ve 8 Plus'e ek olarak Apple’in yeni yüzü oldu diyebiliriz.

 

5.8 inç Super Retina ekran, ideal bir boyut, yuvarlatılmış kenarlarla çok kullanışlı. Home tuşu ve Touch ID bulunmuyor. OLED teknolojisiyle renkler çok gerçek.

 

Telefonda uygulamalar arası gezinmek, tek kaydırma hareketi ile yeterli oluyor.

 

Diğer akıllı telefonlarda gördüğümüz yüz tanıma özelliği, nihayet Apple’da da yerini aldı. Artık kilidi açmak, kimlik doğrulaması yapmak yüz tanıma özelliğiyle çok kolay. Birçok uygulama ile uyumlu çalışıyor. Çünkü TrueDepth kamera, yüzdeki yüzlerce noktayı analiz edebiliyor. Ve zamanla oluşan fiziksel değişikliklere de adapte olabiliyor. Ayrıca bu teknoloji, yüz ifadelerinizi 12 farklı animojiye dönüştürebiliyor.

 

Kablosuz şarj? Cam tasarımla kullanılabilen bu özellik, can sıkıcı kablolardan bizi kurtarıyor.

 

Temizlik hastaları rahat edebilir. iPhone X toza dayanıklı. Suya dayanıklı oluşu ise aktivitelerinizde telefonunuz için endişelerinizi azaltıyor.

 

Selfie/özçekimler; portre moduyla doğal ışık, stüdyo ışığı, kontur ışığı, sahne ışığı, sahne ışığı mono seçenekleriyle artık daha güzel olacak. Arka kameralarda optik görüntü ve lenslerle özgün fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. Zira, geniş açılı ve telefoto kamera, fotoğraflarda 10 kat, videolarda 6 kat yakınlaştırma özelliği sunuyor.

 

A11 Bionic çiple oyun oynamayı sevenler için artırılmış gerçeklik, muhteşem oyun ve uygulama keyfi sunacaktır.

 

3 çekirdekli GPU, eskiye oranla yüzde 30’a hız getirmekte.

 

Dahili depolama kapasitesi, 64 GB ve 256 GB olarak karşımıza çıktı. Bu arada beklenenin aksine, Apple iPhone X modelinde 3 GB RAM bulunuyor.

 

Gelelim en çok merak edilen konuya: iPhone X'in Türkiye'de satış fiyatı. Hesaplamalara göre 5.495 TL olacak. Ekim sonunda ise ön siparişe açılacağı konuşuluyor.

 

Lansmanda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus da anlatıldı. 4.7 ve 5.5 inç Retina HD ekrana sahip bu cihazlarda True Tone özelliği, üstün görüntüleme deneyimi getiriyor. Kablosuz şarj özelliği ile suya ve toza dayanıklılık, üstün kamera özellikleri bu telefonlarda da var. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın Türkiye fiyatı konusunda ise net bir bilgi yok. 3.838 TL’den başlayan fiyatlar konuşuluyor. Yakın zamanda da ön siparişe açılacağı tahmin ediliyor. Bekleyip göreceğiz.

 

Lansmanın diğer bir gözdesi Apple Watch Seri 3 oldu. Bu cihaz, selefleri gibi sizin aktif, motive olacağınız birçok özelliği içermekte. Kalp atış hızı ölçümü, aktivite izleyiciliği ve güncellemeler ile size sağlık ve estetik anlamında bir koç olmaya aday. GPS özelliğiyle doğru mesafe ve hız ölçümlerini görebilir, listelerinizi oluşturarak müzikten geri kalmazsınız. Suya dayanıklılık ve daha duyarlı bir Siri’yi eklemeden de olmaz.

 

Apple'in yeni nesil telefonlarıyla uyumlu kılıf, ekran koruyucu ve aksesuarları monoFe.com'da bulabilirsiniz;

iPhone X aksesuarları

iPhone 8 aksesuarları

iPhone 8 Plus aksesuarları

Apple Watch seri 3 aksesuarları

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo