Akıllı Kapı Ziliyle Her An Evdesiniz!
12
Ağustos 2017
Nur Kayalı

Akıllı ev ürünlerinin popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Otomatik temizleyiciler ve güvenlik kameraları da dahil olmak üzere bir ton akıllı ev ürünü var. Harika şeyler yapıyorlar, son derece kullanışlılar. Akıllı telefondan zahmetsizce erişebiliyorsunuz. Örneğin akıllı bir termostat, evinizdeki sıcaklığı talimatlara göre değiştirebiliyor; bugünlerde en büyük yardımcınız klimaların ayarlanmasıyla evinize veya ofisinize geldiğinizde güzel bir koku, serin bir hava sizi karşılıyor.

 

Bu kategori içinde ilgi çekici ve popüler olan ürünlerden birisi de, eviniz için büyük kolaylık ve güvenlik sağlayan akıllı kapı zilleri.

 

Akıllı Kapı Zili Nedir?

 

Bir akıllı kapı zili, sunduğu birçok özellikle bu ünvanı hak ediyor. Canlı video, iki yönlü ses, hareket algılaması…

 

Peki Buna Neden İhtiyacımız Var?

 

Güvenlikten vazgeçemeyiz. Çünkü evimiz, sevdiklerimiz, eşyalarımız, paramız çok kıymetli.

 

Biri kapınıza geldiğinde uygulama, hareket algılaması ile bildirim ve uyarılar gönderir. Uygulamayla hareket durumlarına göz atabilir ve görmezden gelebilir veya yabancıların kapıdan ayrılmalarını isteyebilirsiniz. Gelmesi gereken paketleri kaçırmazsınız. Hareket geçmişini kaydederek  suistimaller olması durumunda kanıt oluşturabilirsiniz. Kapı zili çaldığında, evinizdeki herhangi bir yerden kapıyı açabilirsiniz. İki yönlü ses ve video özelliğiyle kapıyı açmadan, yüz yüze gelmeden bekleyen kimseyle konuşabilirsiniz. Bütün bunlar için akıllı telefonunuz size yardımcı olacaktır.

 

Kurulumu Nasıl Olacak?

 

Çoğu video kapı zili, orijinal kapı zili yerine yerleştirilebilir. Seçtiğiniz modele göre değişir ama çoğu zaman kurulum oldukça basittir.

 

Pahalı Mı?

 

Fiyat, hangi markayı ve modelini satın aldığınıza ve işlev dahilindeki özelliklerine bağlıdır. Getirdiği faydaya bakıldığında fiyatların makul ve çoğu bütçe için karşılanabilir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Kaldı ki ev güvenlik sistemleri maliyetli olup aylık veya yıllık abonelik gerektirir. Oysa akıllı kapı zillerinde bu masraflar yoktur.

 

Bir başka avantaj ise bazı akıllı zillerin akıllı ürünlerle senkronize çalışabilmesidir. Birçok akıllı ev cihazında bu bir hub yoluyla gerçekleştirilirken bir kısmında Bluetooth veya Wi-Fi yoluyla sağlanabilir. Akıllı ürünlerle senkronize olması, hem güvenliği pekiştirir hem de günlük hayatınızda inanılmaz kolaylıklar sağlar.

 

İlginizi çekebilecek akıllı kapı zil markalarına birkaç örnek vererek yazımızı sonlandıralım: Ring, Kwikset, ZKTeco, August, V-Tech, Zmodo.

 


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo