The ROCK X Siri
04
Ağustos 2017
Nur Kayalı

Rock ve Apple, 4 dakikadan kısa süren, “şimdiye kadarki en havalı ve en eğlenceli film” için bir araya geldi. Reklam ortaya çıktığında, olağan içeriklerden daha eğlenceli bir sunum olduğu da görüldü. Apple'a milyonlarca dolara mal olmuştur, ancak Apple'ın harcayabileceği parası var ve Aralık ayında piyasaya çıkan Siri'ye bağlı akıllı bir hoparlör olan HomePod'a da sahip. Acaba bu lansman, birçok Siri odaklı reklamın süreceğine mi işaret ediyor?

 

Elbette Apple, PR sayesinde daha fazla gadget satarak bu maliyeti telafi edebilecek. Kaldı ki Johnson, Apple'ın dijital asistanına aşina büyük bir izleyiciye sahip.

 

"Film” The Rock lakaplı Dwayne Johnson ile Apple işbirliğini sunuyor. YouTube'da milyonlarca kez izlenmiş durumda. Orijinal adı "Dominate the Day" olan bu kısa film, Türkiye’de “The Rock x Siri: Güne Hükmet” olarak Apple Türkiye’nin YouTube kanalında 30 Temmuz’da yayımlandı.

 

Kısaca reklamdan bahsedecek olursak;  Johnson'ın "yaşam hedefleri" ile karmaşık, çılgınca bir programı olduğunu ve bunları yerine getirirken Siri'den yardım aldığını söyleyebiliriz. Bizce sahneler oldukça eğlenceli geçiyor.

 

İnsanlara, görünmez bir arayüz kullanmalarını nasıl öğretebilirsiniz? Siri, ilk büyük ses asistanı olduğu günden beri Apple için pazarlama iletişiminde bir sorun oldu. Temel zamanlayıcı ve hava durumu sorgulamalarının ötesinde kullanıma yönelik adımların birçoğu da atıldı. Ve son zamanlarda Apple; kullanıcılarını, Siri'nin AI ve ML çalışmalarının çeşitli uygulamalarını temsil ettiği fikrine ısındırmak için çaba harcıyor. Açıkça belirtmek gerekirse Apple’nın insanlara Siri'nin kendilerine günlük yaşamda ne kadar yardımcı olabileceğini göstermesi gerekiyor.

 

Siri, günlük işlerinizde size her türlü yardımı yapabilecek sanal bir asistan. Yapabilecekleri ise yeni nesil iPhonelarla daha da komplike hale gelmiş durumda. Tek bir komutla küçük bir arama yapmaktan, ev aletlerini açıp kapatmaya dek çoğu konuda yardımınıza yetişiyor: aramalar, mesajlar, uyarılar, sosyal medya kullanımı, ayarlar, kamera, medya içerikleri.  Öyle ki akıllı ürünlerle dahi senkronize olabiliyor.

 

"Hey Siri" demeniz yeterli!

 

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo