iOS 11'de Yeni Neler Var?
31
Temmuz 2017
Nur Kayalı

iOS 11, 2017 sonbaharında gelecek olan iOS'un sonraki sürümü. 5 Haziran 2017'de Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan iOS'un yeni nesil versiyonu. Apple CEO'su Tim Cook'in söylediğine göre, güncelleme en iyi ve en gelişmiş işletim sistemi 11'e yükseliyor.

 

iOS 11, işletim sistemi ile arayüz öğelerine ince tasarım değişiklikleri getiriyor. Hesap Makinesi ve Telefon gibi uygulamalar yeni bir görünüme sahip; kilit ekranı ve Kontrol Merkezi yeniden tasarlanmış. Kontrol Merkezi özelleştirilebilir halde, daha fazla seçenek ekleyebiliyorsunuz. Artık birden fazla ekran arasında bölünmüyor ve 3D Touch entegrasyonu genişletilmiş; böylece Ayarlar uygulamasını açmanıza gerek kalmadan daha fazlasını yapabilir durumda oluyorsunuz. Kilit ekranı, Bildirim Merkezi ile birleştirilmiş. Artık bildirimlere erişmek için ekranda aşağı doğru kaydırdığınızda kilit ekranı görüntülenecek. Yani ayrı bir Bildirim Merkezi olmayacak.

 

Siri, daha doğal bir sesle her zamankinden daha akıllı görünüyor. Kullanıcı tercihlerini öğrenip bu bilgileri birden fazla cihazla senkronize edebiliyor, böylece adeta sizin kişisel asistanınız oluyor. Ayrıca İngilizce'yi, İspanyolca ve Çince gibi farklı dillere çevirebiliyor; Apple Müzik ile daha derin bir entegrasyon sunuyor.

 

iPad için Apple, her zamankinden daha kapasiteli kullanım oluşturabilen bir dizi yeni özellik sundu. Ekranın altındaki Dock, uygulamalar arasında başlatmayı ve değiştirmeyi kolaylaştırıyor ve Mac'te Görev Kontrolü'ne benzeyen, üzerinde çalıştığınız her şeyi bir bakışta görmenizi sağlayan yeni bir Uygulama Değiştirici var. iPad Pro sahipleri için, Apple kalem daha fazlasını yapabiliyor; Mail ve Notlar gibi birkaç uygulamayı satır içi çizimde destekliyor.

 

Sürükle ve Bırak, bir uygulamadaki görüntüler ve bağlantılar gibi içerikleri sürükleyip başka bir uygulamaya bırakmanıza yarıyor; hem iPad'de hem de iPhone'da dosyaları yönetmek için yeni bir Bulucu Dosyalar uygulaması sunuyor. Dosyalar, iCloud Sürücü'sünde, uygulamalarda ve Dropbox ve Google Drive gibi üçüncü şahıslara ait Cloud hizmetlerinde yerel olarak depolanan tüm dosyaları listeliyor.

 

iPhone'da tek elle kullanılan klavye ve iPad'de sayıları ve sembolleri daha hızlı yazmak için "Flick" seçeneği gibi yeni klavye özellikleri, kullanımı kolaylaştırırken yerleşik Apple uygulamalarının yeni işlevsellik ve özellik güncellemeleri fırsatlar sunuyor.

 

Notlar; aranabilir el yazısı ve belge taramayı dahil etmiş vaziyette; haritalarda şerit kılavuzu, hız limiti bilgileri ve alışveriş merkezleri ve hava limanları için kapalı haritalar bulunmakta. Apple Müzik, arkadaşlarınızın neyi dinlediğini görmenizi ve kendi müziğinizi paylaşmanıza olanak sağlayan yeni bir özellik içermekte. Fotoğraflardaki Hatıralar özelliği her zamankinden daha akıllı durumda, kamera uygulamasında Portre Modu ve Canlı Fotoğraflar yeni yeteneklerle geliştirilmiş.

 

HomeKit’e gelicek olursak; hoparlörleri destekliyor ve çok bölmeli işlevsellik içeren yeni bir AirPlay 2 protokolü dahil oluyor.

 

Rahatsız Etmeme, araçta hareket halindeyken sessizleştirme bildirimlerini kapsayacak şekilde genişletilmiş.

 

Mesajlarda, uygulamalara ve çıkartmalara erişmeyi kolaylaştıran yeni bir Uygulama Çerçevesi var. iMessage aracılığıyla arkadaşlarınıza ve ailenize doğrudan para göndermenizi sağlayan kişiden kişiye yeni bir Apple Pay özelliği sunuluyor ve iMesajlar iCloud'da saklanıyor; cihazlar arasında senkronizasyon yapılabiliyor ve daha az depolama alanı kaplıyor. (Apple Pay ödeme yöntemi Türkiye'de henüz bulunmamakta).

 

Fotoğraflar ve videolar, yeni HEIF ve HEVC formatlarını benimseyerek daha az yer tutuyor.

 

App Store, iOS 11'de tamamen yenilenmiş; uygulamalar ve oyunlar için artık iki ayrı bölüm bulunmakta. Ayrıca yeni uygulamalar ve oyunları keşfetmeyi kolaylaştırmak için yeni bir içeriği günlük olarak sunan "Bugün" görünümü var.

 

Apple; CoreML ve ARKit'in de içinde bulunduğu yeni API'ler sayesinde uygulamalar daha da fazlasını yapabilir halde. CoreML, geliştiricilere öğrenme araçları sağlarken ARKit geliştiricilerin uygulamalarına karmaşık ve ayrıntılarla zenginleştirilmiş gerçeklik özellikleri oluşturmalarını sağlıyor.

 

iOS 11, şu an geliştiriciler ve genel beta test kullanıcıları ile sınırlı. Apple, yeni iPhone'larla birlikte bunu halka sunmayı planlıyor. Apple, geliştiricilere iOS 11'in 4 betasını ve genel beta test kullanıcılarına 3 betasını gönderdi. Apple, beta test periyodu boyunca, her bir beta sürümünü kapsayan çoklu değişiklikleri ve özellik tweaks'leri tanıtıyor da.

 

Son olarak; stabil versiyonun iPhone 8 ile beraber kullanıma açılması bekleniyor.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo