Tatilde Yanınızda Bulunması Gereken 5 Telefon Aksesuarı
27
Temmuz 2017
Nur Kayalı

Yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Bayram da yaklaşıyor. Çoğu çalışanın tercihi sahil kenarlarındaki tatil beldeleri olacak. Peki tatilinizi en iyi şekilde geçirmek ve yaşadığınız anları kaydetmek için telefon aksesuarlarınız hazır mı?

 

İşte bu amaçla 5 kategorilendirme yaptık ve siz okurlarımızın beğenisine sunduk.

 

İlk olarak; bir tatilde telefonunuz için en gerekli şey kuşkusuz su geçirmez kılıf olacaktır. Sahil ve havuzlarda su sıçramasına karşı telefonunuzu koruyacak; böylece siz de sevdiklerinizle güvenle tatilinizi yapabileceksiniz. Telefonlarımıza yüzlerce lira veriyoruz, öyleyse kılıfla da olsa telefonları direkt suya atmamakta fayda var. Çünkü, direkt dalışa uygun olmayabiliyorlar. Ayrıca dokunmatik ekran, butonlar, bağlantı noktaları, kontroller, hoparlör veya mikrofon kolaylıkla erişilebilir olduğundan rahatça kullanılabiliyorlar. Bazılarında dahil olan kordonla kullanım daha da kolaylaşabiliyor. 

 

İkinci olarak; yüksek sesle müzik keyfi için portatif hoparlörler, iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Sahip oldukları sürücülerle, zengin bas ve ses kalitesi, artı bir değer katıyor. Bluetooth kablosuz teknolojisiyle geniş bir alanda çalışma olanağına sahipler. Yapıları gereği darbelere dayanıklı olduklarından güvenle kullanabilirsiniz. Tabii, bu cihazların en iyi tarafı, çoğu cihazla uyumlu olabilmesi. Dahili yüksek performanslı pillerle herhangi bir USB kaynağından şarj edebilir ve uzun süre çalıştırabilirsiniz. Hatta kimilerinde dahili mikrofonla eller serbest görüşmelerinizi yapabilirsiniz. 

 

Üçüncü olarak; koşu kol bantlarından bahsedebiliriz. Tatilinde dahi spordan vazgeçemeyenlerin tercihleri arasında yerini almış durumda. Egzersiz, yürüyüş, jogging, spor salonu, koşu veya diğer sporlar için ideal bir kullanımı var. Bu ürün çeşidi, belirli bir telefon modeline odaklanmış olabileceği gibi evrensel kullanım için tasarlanmış olabiliyor. Ayarlanabilir kayış özelliğiyle herhangi bir boyuttaki kola uyabiliyor. Yalnız satın alırken buna dikkat etmek fayda var. Telefonunuzun üst kısmını kaplaması ve bazı ürünlerde suya, tere ve neme dayanıklılık özelliği avantaj sağlıyor. Yani bir yandan toz, kir, çizik, düşme ve hasara karşı telefonunuzu korurken diğer yandan steril bir kullanım sunuyor. Silikon malzemeden üretilenlerden de var; tabii yüksek kalitede, suya dayanıklı, likra ve neopren malzemeden imal edilenler hayli tercih ediliyor. Düşük ışık koşullarında güvenle kullanım için dahili yansıtıcı şeriti bulunanlar, gündüz spora vakit ayıramayanların imdadına koşuyor. En iyi tarafı kuşkusuz, spor yaparken bile telefonun özelliklerine kolayca erişim sağlamamız, müzik dinlememiz, iş ve özel hayatımızdaki görüşmelerimizi yapabilmemiz. Hatta kılıflarla bile kullanabiliyoruz. Birden çok aksesuarı da tutabilir özellikte olanlar favori olmuş durumda: kulaklık seti, kart, anahtar. İşte budur!

 

Dördüncü olarak; telefon kamera lenslerine bakalım. Bu ürünlerin kimilerinde 3 lens bir arada olabileceği gibi (geniş açı, balık gözü, makro lens), tek tek de satılabiliyor. Telefonlar, tabletler, MP3 çalarlar, araba stereo, Hi-Fi, taşınabilir hoparlör veya diğer 3.5mm uyumlu cihazları destekleyebilir durumdalar. Yeri gelmişken lenslerin içeriklerinden kısaca bahsedelim. Balık gözü merceği 180 derecelik bir açı sunarken geniş açı merceklerin büyük bir fark oluşturmak için geniş bir alanda kullanılması önerilir; makro objektif ise, küçük nesnelerin net fotoğraflarını çekebilir. Dahili kılıflarıyla rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Gölgelenmeleri, yansımaları, lens parlamasını ve diğer etkileri en aza indirmek için alüminyum alaşım ve çok unsurlu kaplamalı camdan hazırlanmış olanlar tercih edilenler arasında. Özel montaj gerektirmemeleri, kolayca takılmaları büyük bir artı. Tabii mobil cihazınızda herhangi bir çizik veya iz bırakmamaları da.

 

Son olarak selfie çubuklarını ele alalım. Selfie çubuğunda en çok aranan özellikler; hafif, paslanmaya dayanıklı, sağlam eloksallı alüminyum ve paslanmaz çelikten üretilmiş olmasıdır. Açılarının 270-360 derece olması ve uzatılabilir olmaları da bunlara eklenebilir. Bluetooth teknolojisiyle telefonlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Güçlü lityum pillerle kısa sürede şarj edip gün boyu resim, video çekebilirsiniz. Bazı selfie çubuklarında, ürünü gece veya kapalı mekanda kullanabilmenizi sağlayan, parlaklık ayarı moduna sahip geniş açı LED ışık dahi vardır.

 

Herkese iyi tatiller!

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo