Akıllı Bileklikler Üzerine Kısa Bir İnceleme
18
Temmuz 2017
Nur Kayalı

Sayısallaştırılmış benlik hareketiyle tanışın. 

 

Fitbit veya UP bilekliği duymuş olabilirsiniz. Günün her saatinde yüksek teknolojili bir adım sayar gibi adımlarınızı ölçüyor ve ilerlemenizi akıllı telefonunuzda bir grafik olarak gösteriyor.

 

Fakat bu ürün kategorisi, yaygın olan isimlerin ötesinde patlamış durumda: Nike + FuelBand, Garmin Vivofit, Basis Peak, Magellan Echo, Misfit Shine ve daha birçok marka. Sağlık durumunuzu izleme, Apple Watch'e ve Samsung Gear’de de dahil. Bu giyilebilir teknoloji, neredeyse 1.15 milyar dolarlık bir endüstri haline gelmiş durumda.

Piyasadaki akıllı bilekliklerin hemen hemen tamamı, üç eksene, yani hareketin başlangıç, bitiş noktasına ve ivmeyi ölçmeyi sağlayan üç bileşenli bir ivmeölçere dayanıyor. Bu aygıtların en iyi tarafı, vücudumuzun işleyişi hakkında bir kez değil sürekli ölçümler sağlıyor oluşu. Sağlıklı olmak için daha fazla çaba sarf edenlere nasıl itiraz edilebilir?

 

Aslında bu cihazlar, bilimsel özelliklerinden değil, motivasyonlarından dolayı başarılı ve gözdeler. Hepimiz daha fazla hareket etmemiz ve daha iyi uyumamız gerektiğini biliyoruz, ancak çoğumuz bunu umursamıyoruz. İşte fitness bilekliklerinin yaptığı, bunu ön plana çıkarmak. Telefonunuzu her açtığınızda ilerlemenizle ilgili en son istatistikleri görebiliyorsunuz.

 

Farklı cihazlar, toplanmış verileri en hassas ve kullanışlı bir şekilde hesaplamak için farklı algoritmalar kullanıyor. Bazı cihazlar, yalnızca adımları sayarken Nike FuelBand gibi diğer cihazlar tüm verileri kendi birimlerine dönüştürüyor.

 

Nihayetinde, çeşitli aygıtlardaki veri analizi boşlukları ve uyumsuzluğunu tespit etmek ve açıklamak için son zamanlarda birçok deney gerçekleştirildi. Sonuçlardaki sapma karşılaştırıldığında, tüm giyilebilir akıllı bileklikler arasında % 10'den fazla bir fark bulunmadığı ortaya çıktı.

 

Akıllı bilekliklerin piyasadaki en iyi marka ve modellerini monoFe.com'da bulabilirsiniz.

 

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo