Stylus Kalem Nedir? Nasıl Çalışır?
17
Temmuz 2017
Nur Kayalı

Stylus kalem, şekil olarak kaleme benzeyen ancak kağıt yerine dokunmatik ekran teknolojisine sahip, tablet ve bilgisayar ekranları üzerinde çalışan işaretleme aracıdır.

 

Bir stylus kalem vasıtasıyla dokunmatik ekranınızda yazı yazabilir veya çizim yapabilirsiniz. Bu, normal bir kağıttaki çizime veya yazıya oldukça benzeyecektir. Stylus kalemler hızlı notlar almak, her şeyi mükemmel bir şekilde düzenlemek ve depolamak için birebir tasarlanmıştır. Dijital sanatçılar, günlük olarak kullandıkları en gelişmiş cihazların veya tabletlerin üzerinde çalıştıkları zaman stylus kalemler ile cihazlardan daha fazla verim alabiliyor. Aynı zamanda, kağıda yazı yazmanız gerekiyorsa da bu kalemlerden faydalanabiliyorsunuz, bazıları bu seçeneğe de sahip. Yani kağıttaki yazıları dijital ortama aktarabiliyorlar.

 

Dokunmatik ekran, stylus kalemin kullanımında daha fazla güç gerektiren ekranların en eski türünden. Kapasitif ekranlar, dokunmatik ekranlardan bu anlamda farklı. Bunda elektrik alanının farklı varyasyonları kullanılıyor. Bu sayede fiziksel basınç, gerekli olmaktan çıkıyor.

 

Yazım hatalarını en aza indirgemekte bu kalemler bizlere yardımcı oluyor. Kalemin içine dahil olan çip, tabletin dokunmatik ekranında kalemin konumunu tanımlayan sinyal göndermeye başlıyor. Çizdiğiniz veya yazdığınız her saniyede dokunma özelliğini birçok kez kolayca bulabiliyor.

 

Çoğu durumda, stylus kalemler yardımı ile çizmek oldukça doğal bir his sunuyor. Yapıları genellikle normal kalemi andırıyor, küçük ve şık tasarımlara sahip oluyorlar.

 

Adobe Ink ve Slide stylus kalemi örnek olarak ele alırsak tabletlerinde yaratıcı çizim yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek diyebiliriz. Her türlü şekli yapabilirsiniz. Kalem, en ünlü platformlardan biri olan Creative Cloud ile ve Photoshop Sketch ve Illustrator Line ile senkronize edilebiliyor. Normal bir kaleme benzeyen yapısıyla ağırlık da oluşturmuyor. Tabletiniz üzerinde çizim yaparken elinizde kalem bulunduğunu zannedeceksiniz.

 

Başka bir örnekten yola çıkacak olursak FiftyThree’nin stylus kalemlerinden bahsedebiliriz. Eşsiz şekilleri ve tasarımı diğerlerinden biraz farklı. Düz ahşaptan yapılmış gibi görünüyor ve organik görünümlü rengi, grafik tasarımcıların gözdesi halinde. Bu marka kalemlerde, suluboya çizimi, mürekkep taslakları, ince çizgiler, komik çizim vb. fonksiyonlar dahil olabiliyor. Ayrıca kimi modellerinde yerleşik bir silgi de bulunabiliyor. Ağırlık da yapmıyor, tıpkı normal bir kalem gibi.

 

Stylus kalem çeşitlerinin piyasadaki en iyi marka ve modellerini monoFe.com'da bulabilirsiniz.

 


Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo