Taşınabilir Batarya İle İlgili Bilmeniz Gereken 7 Gerçek!
12
Temmuz 2017
Nur Kayalı

1.Kapasite Ne Demektir?

 

Taşınabilir bataryalar (güç bankası), farklı boyutlarda gelir ve mAh rakamı, pillerin toplam kapasitesini gösterir. Diğer bir deyişle, taşınabilir batarya ne kadar mAh içeriyorsa o kadar enerjisi fazladır. Bir örnek vermek gerekirse; iPhone 6 Plus, 2915mAh pil kapasitesine sahiptir, bu yüzden tam şarj olmasını isterseniz telefonunuzun kapasitesinden daha fazla mAh olan bir taşınabilir bataryaya sahip olmanız gerekir.

 

2.Taşınabilir Bataryaların Hepsi Laptopları Şarj Eder Mi?

 

Hayır. Bunun nedeni, piyasadaki güç bankalarının çoğunun yalnızca 5V USB çıkışı olmasıdır. Dizüstü bilgisayarları şarj etmek için 16V - 20V gibi daha yüksek bir voltaj çıkış gerekir (gereken voltajı sağlamak için AC adaptörünüzü kontrol edin).

 

3.Taşınabilir Bataryanın Ömrü Nedir?

 

Bataryalarda ve akıllı telefonlarda kullanılan lityum-polimer piller de dahil olmak üzere lityum-iyon, zamanla kapasitelerini kaybeder (pil hücresi kalitesine ve kimyasal bileşimine bağlı şekilde, tipik olarak 200 ila 1000 devir arasında). Batarya ne kadar büyük olursa şarjı için o kadar az devir gerekir, bu yüzden daha uzun ömürlü olur. Akıllı telefonlar, günlük olarak pillerini boşaltır, bu nedenle pil ömrü büyük kapasiteli bir bataryadan daha kısadır.

 

Not: Taşınabilir bataryanızın USB standardında çalıştığından emin olun. Bazı telefonların, PC bağlantısında yavaş şarj modu ve güç bağlantısında hızlı şarj modu vardır. AC şarj cihazı ve PC bağlantısının şarj etme hızında herhangi bir fark görürseniz hangisinin daha hızlı şarj ettiğini tespit edin. Düşük hız devam ediyorsa daha hızlı bir USB şarj kablosuyla düzeltebilirsiniz. Taşınabilir batarya yeterli gücü sağlayamazsa (çoğunlukla düşük kaliteli bataryalar), hiçbir kablo bu sorunu çözemez.

 

4.Neden Bazı Taşınabilir Bataryaların Şarj Etmesi Saatler Sürer?

 

Birçok güç bankaları yalnızca USB ile şarj edilebilir ve güç bankasının kapasitesine bağlı olarak tam şarj olması 40 saate kadar sürebilir (örneğin, kapasitesi 20 000mAh olan bir güç bankası). Daha hızlı şarj işlemi yapmak için normalde bir AC şarj cihazı ile duvar prizinden şarj etmeyi gerektiren 5V girişinden daha yüksek bir voltaja sahip bir güç  bankanız olması gerekir.

 

5.Akıllı Telefonu Şarj Etmenin En Hızlı Yolu Nedir / Taşınabilir Bataryada Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

 

Bazı telefonlar, şarj cihazına bağlandığında güncellemeleri otomatik olarak indirebilir ve daha fazla güç tüketebilir. Bir güç bankasından şarj ederken enerjiden gerçekten tasarruf etmek istiyorsanız telefonu uçuş modunda tutmak iyi bir fikirdir. Bu, yalnızca telefonunuzdaki işletim sistemindeki temel özellikleri kullanarak pil hücresini şarj etmenizi sağlayacaktır.

 

6.Telefonu Tamamen Taşınabilir Bataryadan Şarj Etmeyin!

 

Cep telefonunuz, pili şarj ederken muhtemelen normal bekleme durumundan daha fazla enerji tüketir. Telefon bataryası tam dolduğunda (yaklaşık % 80 ila % 90 arasında) bataryanın şarj akımı tam kapasitesine ulaşmadan azalmaya başlar, güç bankasının enerjisinin büyük kısmı uygulama güncellemeleri vb. sebeplerle kaybolur.

 

Bir sırt çantasını paketlediğinizi düşünün; bir sırt çantasının kullanılabilir alanını % 80 veya % 90'ına kadar doldurmak daha kolaydır. Alanın son % 10'unu veya % 20'sini doldurmak daha fazla çaba ve zaman alacaktır. Bu nedenle, bir mobil cihazda enerjiyi boşa harcamaktan kaçınmak için %80- % 90 arasında güç bankasını kullanmayı bırakmanızı öneririz.

 

7.Taşınabilir Batarya ile TV İzlenir Mi?

 

Evet. 2. maddede açıkladığımız gibi, piyasadaki güç bankalarının çoğunda sadece 5V USB çıkışı vardır. Ancak doğru voltajı seçmenize izin veren daha gelişmiş güç bankaları da vardır; böylece televizyonlar, piknik soğutucuları, fanlar ve dron / hava aracı bataryaları gibi daha büyük cihazları çalıştırabilirsiniz.

 

Taşınabilir bataryaların piyasadaki en iyi marka ve modellerini monoFe.com'da bulabilirsiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo