iPhone 8 İçin Bizi Neler Bekliyor?
10
Temmuz 2017
Nur Kayalı

Yeni nesil Apple akıllı telefon serisinde iPhone 8 gündemde. Bu sefer, iPhone 7'de bulunmayan, tasarımdaki değişiklikleri göreceğiz. Ayrıca iPhone 8'in 2017'de öne çıkmasını sağlayacak yeni işlevleri ve diğer harika özelliklerini de inceleyeceğiz.

 

Tasarım

 

iPhone 7, önceli iPhone 6'ya kıyasla pek farklı görünmüyor, bu yüzden iPhone 8'in tasarımında büyük değişiklikler bekleniyor. Örneğin; iPhone 8'in çerçevesinin diğer malzemelerden farklı olacağı söyleniyor. Çünkü alüminyum malzeme, kablosuz şarj cihazı eklemeye izin vermiyor. Birçok akıllı telefon, uzun süredir kablosuz şarj cihazlarını kullanıyor ve iPhone'da da bunun olması gerekiyor.

 

Sonuçta, Apple hayatımızı kolaylaştırmak için var olduğunu söylemekte! O halde bu kablolardan kurtulmak gerek. Lightning bağlantı noktası formuna ve tüm bu kırılgan kablolara ne gerek var? 3.5 mm jak adaptöründen kurtulduk, sırada lightning var. Tabii en önemlisi iPhone’ın tamamen su ve toz geçirmez olması gerektiği ve ekstra boşluklardan kurtulunması!

 

Ekran

 

Ekranı biraz değişecektir. iPhone 8'e OLED panelleri yüklenebileceği yönündeki söylentilere göre, görüntü daha kontrastlı olacak. Bundan başka, iPad Pro 9,7'de olduğu gibi, ekranın çevredeki ışıklara göre doğru yüzde ve yoğunluğu belirleyebilmesini sağlayan TrueTone özelliğini destekleyecek. Ve 3D dokunmatik, çok kullanışlı bir iPhone özelliği olduğu için varlığını koruyacak.

 

iPhone 8 ekranının, yan çerçevelerinin olmaması için daha büyük olacağı yönünde söylentiler de var. Veya, ekranın tüm ön paneli kapsayacağı söyleniyor (bu durumda Home butonu ve kamera ekranda oluşturulacak), ancak bunun olması muhtemel değil. Tabii, yeni ekran, daha az enerji tüketecek ve daha net, daha parlak bir görüntü sunacaktır.

 

Apple'ın tüm detayları yeni teknolojilerle değiştireceğinden emin olabilirsiniz, bu nedenle her durumda yeni iPhone önceki teknolojiden daha iyi olacaktır.

 

Donanım

 

iPhone 8, 2 Hz'e kadar CPU, 4 çekirdekli A12 işlemciye sahip olacak. Yeni işlemci, TSMC şirketi tarafından 10 nanometre FinFET proses teknolojisine göre yapılacaktır. Hareketli işlemci M12 ile donatılmış olacak. iPhone 8'in GPU'su, 6 çekirdekli olup her zamanki gibi PowerVR şirketi tarafından yapılacak.

 

iPhone 8'in Random Access Memory (RAM) 4 GB, LPDDR4 içermekte. Yeni donanım, kameranın çalışmasını ve genel olarak cihazın çalışmasını hızlandıracak. iPhone 8'in donanımı gelişmiş ve "en ağır" oyunlar ile dahi çalışabilecektir.

 

Dahili Depolama

 

iPhone 8'in minimal konfigürasyonunda 32 GB bellek, nihayetinde 256 GB’a ulaşacaktır. Daha fazlasını beklememelisiniz, çünkü Apple, daha fazla bellek kullanımında acele etmek istemiyor. iPhone 7’de bu tür değişiklikler (32, 128, 256 GB) oldu ve sonraki nesil iPhone 8 de aynı belleğe sahip olacaktır.

 

Batarya

 

iPhone 8 bataryası, yaklaşık 2100 mAh ve iPhone 8 Plus bataryası 3100 mAh civarında olacaktır. Bu tür bir değişiklik, önceki iPhone modellerine göre mümkündür. Belki de 2018 için Apple, daha hızlı şarj ederken daha büyük bir kapasiteye sahip bazı yeni piller üretecek ve yeni iPhone'ları daha da inceltecek.

 

Kablosuz Şarj Cihazı

 

Muhtemelen iPhone 8, kablosuz şarj cihazı ile çalışacaktır. Diğer akıllı telefonların zaten bu özelliği var, neden hala iPhone'da yok? Çünkü, çerçevenin yapıldığı malzeme, bu işlevi uygulamaya izin vermiyor. Alüminyum, pili şarj etmek için gerekli olan dalgaları iletmiyor. Apple, Apple Watch Series 2 Edition gibi iPhone'u camdan veya seramikten çıkaracak ve kablosuz şarj özelliği iPhone 8'de mümkün olacak. Yeni iPhone'un böyle bir özelliği olursa lightning bağlantı noktasını kolayca çıkarabileceğiz. Ve iPhone'un daha fazla bağlantı noktası olmadığında, sızdırmazlık önemli ölçüde artacak.

 

Kamera

 

Her yeni nesil iPhone, daha iyi bir kameraya sahip oluyor ve iPhone 8’de bir istisna olmayacaktır. iPhone 7'de çift kamera ve 2x optik yakınlaştırma var. Muhtemelen, iPhone 8'de kamera değişmeyecek, ancak geliştirilmiş olacak. Daha iyi arka plan, 4 kat optik zoom ve daha iyi kalitede görüntü kalitesini bekleyebiliriz (renkler, netlik). Belki de iPhone 8'deki kamera, 15 megapiksel olabilecek.

 

Teknik Özellikler:

 

Ekran: 4.7 "ve iPhone 8 Plus'da 5.5", OLED panelleri, 3D Touch

İşlemci: A12, 4 çekirdek, 2,6 Hz

Yardımcı İşlemci: M12

RAM: 4 GB

Dahili Depolama Alanı: 32 GB, 128 GB, 256 GB

Kamera: 15 megapiksel, 4х optik yakınlaştırma

Pil: 2100 mAh, iPhone 8 Plus’da 3100 mAh

Arayüzler: kablosuz şarj cihazı

 

Çıkış Tarihi

 

Eylül 2018'de Apple, ABD'de iPhone 8'in tanıtımını yapacak. Geleneksel olarak yeni iPhone'ların sunumu Eylül ayının ilk yarısında gerçekleşip satışlar başlayacak.

 

iPhone 8 Fiyatı

 

Peki iPhone 8'in fiyatı ne olacak? Tahmini fiyat listesi:

 

iPhone 8 32 GB - 649 $

iPhone 8 128 GB - 749 $

iPhone 8 256 GB - 849 $

iPhone 8 Plus 32 GB - 769 $

iPhone 8 Plus 128 GB - 869 $

iPhone 8 Plus 256 GB - 969 $

 

Gördüğümüz gibi, Apple daha büyük dahili depolama alanına sahip her model için 100 $ daha istiyor. Bu geleneksel bir Apple politikası.

 

iPhone 8 kılıf ve aksesuarlarını, piyasadaki en iyi marka ve modelleriyle monoFe.com'da bulabileceksiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo