Medya Oynatıcısı Nedir?
12
Mayıs 2022
Kamuran Akkor

Yeni nesil bir akıllı televizyon almadan da artık medya oynatıcıları ile televizyonunuzu akıllı hale getirebilirsiniz. Medya oynatıcısı modelleri Netflix, HBO Max, Disney Plus ve diğer hizmetlerden en sevdiğiniz programları ve filmleri televizyonunuzda izlemenin en uygun maliyetli yoludur. 

 

Medya oynatıcı modelleri, bir TV veya A/V alıcısındaki HDMI bağlantı noktasına takılan ve mobil cihazlardan, bilgisayarlardan veya İnternet'ten kablosuz olarak dijital medyayı kabul eden küçük bir film akış cihazıdır. Akış çubukları, akış kutuları, medya oynatıcılar ve daha pek çok adla anılırlar, ancak hepsi aynı şeyi yapar. HDMI aracılığıyla televizyona takılır ve internete bağlanır, böylece zengin içerikler televizyonunuzda. Birçoğu ayrıca diğer APP uygulamalarını ve hatta oyunları çalıştırma yeteneğine de sahiptir. Tipik akıllı televizyon ile karşılaştırıldığında, medya oynatıcıları daha çok uygulama seçeneklerine, daha hızlı performansa sahip olma eğilimindedirler.

 

Ancak piyasada tonlarca seçenek varken, sizin için en iyi seçimin hangisi olduğunu nereden biliyorsunuz? 

 

Şu anda mevcut olan medya yayıncıları arasında üç platform öne çıkıyor: Amazon Fire TV, Google TV ve Roku. Hangisini seçerseniz seçin, her biri size mevcut en popüler müzik ve video akış hizmetlerinin çoğuna erişim sağlar. 

 

Dikkat! Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör çözünürlüktür. Bahsettiğimiz tüm platformlar ve cihazlar, ultra yüksek çözünürlüklü (4K) ve HDR içerik seçeneklerine sahiptir. 

 

Roku, cihazlarında bulunan hizmetlerini ve uygulamalarını "Kanallar" olarak adlandırılıyor ve şu anda Roku Kanal Mağazasında binlerce Kanal seçeneği bulunuyor. Amazon Prime Video, Hulu, Netflix, Sling TV ve Twitch dahil olmak üzere tüm büyük akışlı medya adlarının yanı sıra filmler, spor, hava durumu, haberler ve uluslararası içerik için birçok küçük, niş uygulama ve hizmet mevcut. Ek olarak Roku medya oynatıcı modelleri Apple AirPlay desteğine sahiptir.  Roku Streaming Stick 4K Medya Oynatıcısı (2021) ve Roku Express 4K+ 2021 Streaming Media Player modelleri her ikisi de HDR10 ve Dolby Vision ile 4K video sunan en iyi seçenekler olarak öne çıkıyor. Roku Ultra 2020 HD/4K/HDR Streaming Media Player Voice Remote, Roku Streaming Stick Plus HD/4K/HDR Streaming Device'den daha pahalı ve daha büyüktür, ancak kullanıcıya kablolu bağlantı seçenekleri ve kulaklık jakına sahip bir uzaktan kumanda gibi farklı avantajlar sunuyor.

 

Amazon'un Fire TV platformu, Amazon'un içeriği göz önünde bulundurularak tasarlanmış ve değiştirilmiş bir Android sürümüdür. Amazon Fire TV medya oynatıcı modelleri, ağırlıklı olarak Amazon Prime ortamına odaklanmıştır. Prime Video ve Prime Music, menü sistemine belirgin bir şekilde yerleştirilmiştir. Fire TV aracılığıyla Hulu, Netflix ve YouTube gibi bireysel uygulamalar olarak sunulan çok sayıda başka içerik hizmeti var, ancak Fire TV'nin en büyük avantajı tüm Prime içeriğinizin parmaklarınızın ucunda olmasıdır. Amazon, Fire TV cihazlarını, şirketin Echo akıllı hoparlörlerinde kullanılan aynı sesli asistan olan Alexa ile birleştirdi. Tüm Fire TV Stick sürümleri, çift bantlı 802.11ac Wi-Fi'yi destekler. 

 

Amazon Fire TV Stick 4K Medya Oynatıcısı, Apple TV 4K gibi daha maliyetli alternatiflerle karşılaştırdığınızda 60 kare gibi şaşırtıcı bir hızda Ultra HD çözünürlükte 4K'ya kadar video çıkışı sağlayabilir. Dolby Atmos surround destek özelliği ve desteği, Netflix gibi 5.1 ve 7.1 Dolby surround ses çıkışı ve HDMI ses geçişi ile iyi bir şekilde eşleşen hizmetleri mevcuttur. Ek olarak, bir Alexa sesli uzaktan kumanda da dahildir ve uzaktan kumandayı kullanarak sesi açıp kontrol edebilirsiniz.  Amazon Fire TV Stick Medya Oynatıcısı, Ayrıca artık Fire TV Stick 4K'ya benzer Dolby Atmos sesini de destekliyor. Ancak bu sürüm, 4K'yı değil, yalnızca Full HD 1080p çözünürlüğü destekleyecektir. 4K TV'niz yoksa ancak Amazon Prime aboneliğiniz varsa, standart model ile bir servet ödemeden tüm içeriğinize ulaşabilirsiniz. Amazon Fire TV Stick Lite Medya Oynatıcısı ise Full HD'yi destekleyen giriş seviyesi bir medya oynatıcısıdır. Önceki yılların modellerine göre performansı önemli ölçüde artırdı, ancak Dolby Atmos desteği yoktur.  Son modeli Amazon Fire TV Stick 4K Max Medya Oynatıcısı, yeni nesil Wi-Fi 6 desteği sunar ve Fire TV Stick 4K'dan %40 daha güçlüdür. 

 

Chromecast, Google tarafından geliştirilen bir dizi dijital medya oynatıcısı modelleri serisidir. Chromecast modelleri, Cast protokolünü destekleyen mobil ve web uygulamaları aracılığıyla veya Google Asistan aracılığıyla komutlar vererek bir mobil cihaz veya kişisel bilgisayarla oynatmayı kontrol eder. Google Chromecast Ultra 4K Görüntü Aktarım Cihazı modeli, ikinci nesil Chromecast'in aynı kare hızındaki maksimum 720p'sine kıyasla, 1080p çözünürlükte saniyede 60 kare oynatma desteği sunar. Dahili 802.11ac Wi-Fi, kablosuz ev ağınız üzerinden İnternet'e bağlanır ve çalmak, duraklatmak, sesi kontrol etmek ve daha fazlasını yapmak için telefonunuzu kullanmanıza olanak sağlar. Google Chromecast ve Google Tv Kumanda modeli ise, Google Chromecast serisinin uzaktan kumandaya sahip ilk cihazıdır. Android TV işletim sistemini çalıştırır. Uzaktan kumanda, mikrofonu aracılığıyla sesli komutlar veya arama sorguları başlatmak için bir Google Asistan düğmesine sahiptir. 4K çözünürlüğe kadar video çıkışı sağlar ve Dolby Vision, HDR10 ve HDR10+ biçimleri aracılığıyla HDR'yi desteklerken Dolby Digital, Dolby Digital Plus ve Dolby Atmos ses biçimlerini de destekler.

 

Satın almadan önce ihtiyacınız olan uygulamaların hangi cihazda olduğunu iki kez kontrol etmek iyi bir fikir olabilir. Aksi takdirde, cihazınızda en sevdiğiniz servislerden veya uygulamalardan olmadığını öğrendiğinizde hoş olmayan bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. :)

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo