Apple California Streaming Etkinliği Hakkında
25
Eylül 2021
Beren Hasdemir

Apple’ın merakla beklenen California Streaming etkinliği izleyenlerinden tam not aldı. Herkesin heyecanla beklediği lansman yine şampiyonun kim olduğunu gösterdi.  Sadece Apple kullanıcılarının değil rakiplerinin de aynı heyecanla beklediği lansman kelimenin tam anlamıyla bir görsel şölen tadında gerçekleşti. Bu şölen sadece tanıtılan cihazların kusursuzluğuna bağlı değildi. Lansmanın gerçekleştirildiği ortamlar da izleyenler için hayranlık uyandıracak yerlerden seçilmişti. Her sene bir öncekinin altına düşmeden, devamlı olarak yükselen grafik herkesin içinde mutlaka bir hayranlık uyandırıyor.

Etkinlikte 5 yeni cihaz tanıtımı yapıldı. iPhone 13 Pro, iPhone 13, Apple Watch 7, iPad Mini 6 ve iPad.

 

Güven konusunda kullanıcılarından tam not alan iPhone, amiral gemisi iPhone 13 ile dayanıklılık konusunda da bayrağı göğüslüyor. Renk olarak kırmızı, mavi, beyaz, siyah ve pembe seçenekleri bulunan son model iPhone 13 tasarım olarak da köşeli yapısı ile görsellik alanında da zirvedeki tahtından inmedi. iPhone 13 modellerinde iPhone 12’ye göre çentikler ufaldı ancak kamera büyüdü. Çentikten dolayı ön kamera %20 ufalırken batarya büyüdü. Pil ömründe büyük bir gelişme yaşayan model %28 oranında da artan parlaklığı ile de iddiasını sürdürüyor. HDR içeriklerini 1200 parlaklığa kadar izlemeniz mümkün. A15 Bionic işlemcisi ile iş akışınız içinde veriminizi ve hızınızı arttıracak yenilikleriyle yoğun iş temponuz içinde en büyük yardımcılarınız olacaklar. Önceki modele göre hızlarını %50 gibi yüksek bir oranda arttırdılar. Cihazın yapay zeka modeli 20 milyondan fazla fotoğraf ile eğitildi. Cihaz tam bir güç modeli. iPhone 13'teki kameralar, hiç kimseyi şaşırtmayacak şekilde, düşük ışık durumlarını eskisinden daha iyi idare edebiliyor ve genel olarak daha ayrıntılı görüntüler çekebiliyor. iPhone 12 Pro'da bulunan gelişmiş optik görüntü sabitleme sistemi yalnızca iPhone 13 Pro'ya değil, iPhone 13'e de taşındı.

 

iPhone 13 Pro en yeni ve üst düzey özelliklerle donatılmış cihaz. Paslanmaz çelik çerçevesiyle ilk bakışta alıcısını ikna edecek görselliğe sahip bir teknoloji harikası. En kuvvetli grafik birimine ve süper retina XDR ekrana sahip olan ürün aynı zamanda dünyanın en hızlı telefon çipine sahip. Pil ömrü olarak da aynı derecede iddialı. %25 daha parlak ekrana sahip olsa da %50 daha fazla performansıyla bu konforun altını dolduruyor. iPhone 13 Pro, 6X optik yakınlaştırmayı, üç arka kamera lensinin tümünde Gece Modu'nu ve videografi için gelişmiş kayıt biçimlerini destekliyor. Cihaz sinema modu ile fotoğraf konusunda bambaşka bir deneyim yaşamanıza olanak sağlıyor.

Her iki iPhone 13 modeli de profesyonel fotoğrafçıların yapmayı sevdiği ayarlamalar olan özel fotoğraf stillerini kolaylıkla kullanabilme özelliğine sahip.

 

Apple Watch  bu sene en büyük değişimin beklendiği cihazdı fakat yanılttı. Sınırların yıkılacağı beklenirken bu beklentiye tam anlamıyla karşılık gelen bir cihaz tanıtılmadı. Köklü bir tasarım değişimi görülmedi. Önceki modele göre ekran %20 oranında büyütülerek çerçeve %40 oranında inceltilmiş olarak tanıtıldı. Ekran parlaklığını %70’e kadar çıkararak pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da bir ilki gerçekleştirdi. Seri şimdiye kadarki en ince çerçevelere sahip. Çerçeve inceltilerek %50 daha fazla içerik sığdırılabilir bir ekran elde edildi. Yeni Apple Watch 7 serisi bisiklet kullanıcıları için işe yarar bir özellikle piyasaya sürüldü. Bisikletin hareketini ve durduğunu algılayabilir özelliğe sahip. Böylece sizin de hareketlerinizi algılayarak oluşabilecek bir kaza anında sizin durumunuzla ilgili bilgi verebiliyor. Her an yanınızda bir sağlık ekibiyle geziyormuş hissinin konforuna Apple Watch ile erişmek mümkün. Aynı zamanda lansmanda cihazla alakalı üzerinde durulan en önemli konulardan biri onun sağlamlığı oldu. Toza ve suya olan dayanıklılığı ile galibiyeti yine elden bırakmadı. 18 saate kadar süren batarya gücüne sahip cihaz aynı zamanda önceki modele göre %30 daha hızlı şarj olma özelliğine sahip. Diğer bütün Apple ürünleri köşeliyken bu cihaz kavisli olarak üretilmesiyle bir diğer farkını da ortaya koydu. Ayrıca kırmızı, mavi, yeşil, krem ve siyah olmak üzere 5 yeni renk seçeneği ile de alıcılarının zevkine sunuldu.

 

iPad temelde aynı cihaz olarak görünse de en büyük değişikliği işlemci noktasında yaşadı. Gelişmiş A13 Bionic çip ile %20 daha hızlı performans vaadiyle meraklılarına tanıtıldı. A13 Bionic. Artık daha hızlı makine öğreniminden yararlanabilir, daha zorlu oyunlar çalışabilir ve muhtemelen iPadOS güncellemelerini daha uzun süre alırsınız. Diğer büyük değişiklik ise hem ön hem de arka kameraların artık 12MP olması ve ön kameranın Center Stage'i desteklemesi. Ön kameraları uzaktan eğitimi göklere çıkaracak kaliteye sahipler. Büyük bir sıçrama yaşayarak 12 MP ultra geniş kameraları ile görüntülü iletişimin şampiyonu olacaklar. Bu, görüntülü aramalar sırasında hareket etseniz bile kameranın sizi odakta tutmasını sağlayan iPad Pro'dan getirilen bir özelliktir. Rakip tabletlerinden 6 kat daha hızlı işlemcileri ile galibin kim olduğunu yine ispatladı. Arka kameraları ile düşük ışıkta bile mükemmel fotoğraf çekebilmesi özelliğiyle kaliteyi her zamanki gibi en yükseğe çıkardı. Ayrıca True Tone adındaki yeni özellikleri ile de ekranınızı odanızın rengine göre ayarlama özelliğine sahipler. Tüm gün süren pil ömürleri sizleri priz yanında oturmaktan kurtaracak. Dayanıklılıkları da Apple’a yakışır cinsten. IP68 su dayanıklılığına sahip cihazlarla yağmur altında bile iletişiminizi koparmadan görüşmelerinize devam edebilirsiniz. Bu model aynı zamanda birinci nesil Apple Pencil'ı da desteklemeye devam ediyor.

 

iPad Mini cihazına geçtiğimizde ise beklentinin üstünde bir tanıtımla karşılaştığımızı söylememek olmaz. Apple, çerçeveleri incelterek ve Ana Sayfa düğmesini kaldırarak, bir ekranı yarım inç daha küçük tutan aynı iPad Mini kasasına 8,3 inçlik bir ekran sığdırdı. Touch ID hayranıysanız panik yapmayın; bu özellik tıpkı iPad Air'de olduğu gibi güç düğmesine taşındı. Tek değişiklik daha parlak, daha büyük, True Tone özellikli ekran değil. İçeride, stereo hoparlörler (yatay moddayken stereo), ön ve arkada 12 MP kameralar, iPhone 13 ile aynı A15 çip, daha fazla pil, Apple Pencil 2 ile uyumluluk (manyetik yuva ile birlikte) bulacaksınız. Dışarıdan bakıldığında, iPad Mini artık Lightning bağlantı noktası yerine bir USB-C bağlantı noktasına sahip olup, adaptörler veya darboğaz hızları olmadan çok sayıda cihazı bağlamanıza olanak tanır. 

 

Son olarak; kullanım açısından cihazlarınızı korumak dünyanın en çok satan markalarına ait iPhone 13 aksesuarları , iPhone 13 Pro aksesuarları , iPhone 13 Pro Max aksesuarları, iPhone 13 Mini aksesuarları, iPad Mini 6 aksesuaları ve Apple Watch 7 aksesuarlarına her zaman ki gibi monoFe sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Bilgiler
...
monoFe BLOG Hakkında...

Müşterilerimiz ile her türlü görüşü paylaşabileceğimiz ve alışverişinde karşılaşabileceği her türlü konuyu bulunabileceği bir buluşma noktası olan monoFe Blog...

SON Eklenenler
monoFe'yi Takip Edin

monoFe, işin mutfağı, monoFe Teknoloji, monoFe Blog, E-Ticaret, Aynı Gün Kargo, Kargo Bedava, Seo, Pazarlama, iPhone, Apple, Samsung, İndirimli Ürünler, Stoktan Kargo, 3D Secure, %100 Mutlu Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Tüm Ürünlerde Aynı Gün Kargo